Datum objave: 05. Srpanj 2011

U kamionu pronađene kapljice krvi nestale Antonije

Diana Ferić
Diana Ferić

Dvije kapljice krvi koje pripadaju Antoniji Bilić pronađene su u kabini kamiona kojeg je vozio osumnjičeni za njezino ubojstvo i pokušaj silovanja Dragan Paravinja. 

Pokazali su to rezultati vještačenja na koje su kapljice krvi poslane prije tjedan dana. "Paravinja je dao iskaz za koji mogu reći da je u velikoj mjeri vjerodostojan", rekao je Tomislav Karamarko, koji smatra da je pronalazak prvi potvrda Paravinjinih tvrdnji da je ubio Antoniju, prenosimo s portala Index.hr
No, ministar unutarnji poslova dodao je da se se policija u istrazi ipak i dalje postavlja kao da je nestala Antonija živa.
Intenzivna potraga za nestalom 17-godišnjom Antonijom Bilić nastavljena je i danas.
Oko 13 sati prestalo je pretraživanje jezera Muškovec, bez da je išta pronađeno. Pretraga je bila koncentrirana na dublji dio jezera, ali ronioci i vojnici u kajacima nisu našli nikakav relevantni trag. U pretraživanju terena kod Bilišana sudjeluju i speleolozi iz GSS-a, koji će istražiti obližnje spilje i jame.
Potraga intenzivirana na području Bilišana, rezultata za sada nema
Glasnogovornik PU zadarske, Elis Žodan, je na konferenciji za novinare potvrdio da je danas potraga za Antonijom intenzivirana na području Bilišana, iako nije obrazložio tu odluku. Rekao je da je takva procjena stožera. Cestu prema Bilišanima pretraživalo je 60-ak specijalaca, a akumulacijsko jezero koje se nalazi nedaleko od Paravinjine kuće pretraživalo je 30 MUP-ovih ronilaca.
Nastavljeno je i isušivanje Brljansko jezera uz most, na mjestu koje je osumnjičen za ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić Dragana Paravinja opisao kao mjesto s kojega je bacio njezino tijelo. 

Pretraživali su se i tok rijeke Krke od mosta u Kninu do jezera Brljan, zatim dionica ceste od Kaštela Žegarskog preko Bogatnika do mjesta Bilišani, zatim skretanje za Paravinje kao i područja oko toga mjesta. Osim toga pretraživalo se i akumulacijsko jezero Muškovac kod Obrovca.

U pretrazi je danas sudjelovalo preko 150 osoba i to većim dijelom policajci Interventne, Specijalne i Kriminalističke policije, kao i pripadnici Hrvatske vojske, Gorske službe spašavanja i vatrogasaca. Policija i nadalje nastavlja s drugim aktivnostima, kroz detaljno kriminalističko-analitičko istraživanje svih raspoloživih podataka i obavijesti.
Letci s likom Antonije na deset jezika
Istovremeno, letci s likom Antonije Bilić napravljeni su na deset jezika - njemačkom, ruskom, turskom, mađarskom, češkom, portugalskom, bugarskom, engleskom i talijanskom te hrvatskom. Također, obitelj je putem Facebooka zamolila sve ljude dobre volje da obavijest o nestanku Antonije pošalju svojim prijateljima u inozemstvo. 

Iz kategorije: Vijesti