Datum objave: 29. Lipanj 2011

Županijski HSP: EU nije sveta dogma

Dora Žganjer
Dora Žganjer

„U Hrvatskoj stranci prava ne mirimo se sa promoviranjem ulaska u EU kao svetoj dogmi u koju svi moramo vjerovati i koja je neupitna , jednako kako je do nedavno bilo sa dogmom o komunizmu u koju su svi morali slijepo vjerovati i koju nitko nije smio dovesti u pitanje“, stav je HSP-ovaca Šibensko-kninske županije izrečen na današnjoj konferenciji za novinare.
Predsjednik ŽO HSP-a Ivica Ledenko istaknuo je kako su pravaši nezadovoljni oštrom kampanjom kojom se promovira ulazak Hrvatske u Europsku uniju sa vrlo paušalnim nedovoljno argumentiranim, a ponekad i grotesknim odgovorima na pitanja o EU .Sa druge pak strane ne omogućava se na jednaki način kontra argumentacija i zastupljenost teza o negativnim ulaska Hrvatske u Europsku uniju .

1,5 milijuna kuna vrijedno reklamiranje Unije

Za primjer navodi početak prikazivanja promotivnih spotova o Europskoj uniji vrijednih 1,5 milijuna kuna koji uskoro kreću na sve tri nacionalne televizije.
„.Ne želimo ulaziti u prirodu poslovanja dviju komercijalnih televizija koje su odlučile spotove prikazivati po '' nekomercijalnoj cijeni'' .Međutim vijest o tome da će javna televizija HTV na svoja dva programa spotove prikazivati besplatno itekako je zaokupila našu pažnju . Zahtijevamo da se na jednaki način omogući prostor za kontra argumentaciju , kako bi građani/birači imali što potpuniju sliku kako o koristima tako i o štetnostima po Hrvatsku i njezine građane od ulaska u EU , te kako bi na referendumu donijeli što kvalitetniju odluku kako za sebe tako i za domovinu Hrvatsku“, traže HSP-ovci.
Također, traže od Vlade RH koja je, kako sama kaže, krenula putem transparentnosti da podastre sa kojih će se proračunskih pozicija platiti izrada spotova ( 1,5 mil.kuna ) te njezino prikazivanje na komercijalnim televizijama po ''nekomercijalnom cjeniku '' .

Iz kategorije: Vijesti