Datum objave: 25. Lipanj 2011

Milka Bilić:Majčinski instinkt mi govori da je Antonija živa

Diana Ferić
Diana Ferić

Tijelo Antonije Bilić nije pronađenu u današnjoj pretrazi područja od Oklaja do Kistanja koja je završila u 15 sati i 30 minuta, priopćila je   Policijska uprava Šibensko - kninska.Policija  je poručila da tijelo Antonije Bilić nije pronađeno i zamolila je da se ne izlazi u javnost s neprovjerenim informacijama. Obitelj Antonije ne vjeruje Paravinjinom iskazu i dalje se nadaju da je živa. Poručuju da neće vjerovati njegovim lažima dok god se ne pronađu pravi dokazi, prenosi index.hr čiji je novinar danas posjetio Antonijinu obitelj u Kričkama.
"On laže! Moj majčinski instinkt mi govori da je živa. Osjećam to u svojim grudima. Šokiralo me sinoć to što sam čula. Uvjerena sam da Antonija nije mrtva, ma što on kazao", govori nam Milka Bilić.
"Teško je išta pametno reći u ovom trenutku. Čovik se nada, ali ipak previše je vremena prošlo. Nadamo se da će Antoniju pronaći živu", ne miri se ni otac Mile sa "najcrnjim" scenarijem.

Majka Milka utjehu je pronašla u molitvi. "Prilično sam iscrpljena, čitala sam jutros do 2 i pol sata Svetu knjigu. Svaki dan molim za Antonijin spas. Propustila sam, međutim, tri nedjeljne mise. Jednostavno ne stignem. Umorna sam od svega...", žali se Milka Bilić. 
Na dan Antonijinog nestanka skupa su krenule iz obiteljske kuće. "Ja sam išla na pregled kod liječnika u Šibenik, a Antonija na praksu u trgovinu u Drnišu. Dala sam joj novac za marendu. Kad sam vidjela da se nije vratila, nazvala sam je oko 15.30 sati na mobitel. Zvonio je, baš kao svaki put kada bi se javila, a javila bi se redovito. Ovaj put, međutim, nije. Nazvala sam odmah potom još jednom, ali bez uspjeha. Mobitel je bio isključen", prisjeća se Milka Bilić tog nesretnog dana, kada je Antonija nestala.
Antoniji je to bio zadnji dan prakse u trgovini. Trebala je još pripremiti maturalnu radnju. "Najveća joj želja bila skupiti novac za polaganje vozačkog ispita i preseliti se u Split. Tako mi je govorila. Da joj je tamo najljepše", kaže majka Milka.
Antonija je bila vrlo dobra učenica Srednje trgovačke škole u Drnišu. "Bila je najbolja u razredu, poštena seljačka curica. Inače, nije izlazila. Nema se baš tu kod nas gdje za izaći", priča Milka Bilić. 
 

U tijeku je  intenzivna potraga na području od Oklaja do Kistanja, uključujući i rijeku Krku, a u potrazi sudjeluje ukupno 130 osoba, od kojih 110 policajaca šibenske policijske uprave, splitsko-dalmatinske i zadarske Policijske uprave uz 20 pripadnika GSS-a  i manji broj vatrogasaca Dobrovoljnog vatrogasnoga društva iz Drniša. Dosadašnjom pretragom nije pronađeno tijelo nestale maloljetne Antonie Bilić.

Nakon sinoćnjeg priznanja Dragana Paravinje, osumnjičenog za nestanak maloljetne Antonije Bilić koji je priznao krivnju za njezino ubojstvo, Šibenska policija je objavila kako će tijekom dana pretraživati teren.

Pretragu će vršiti pripadnici Interventne jedinice policije iz više Policijskih uprava, ronioci, policijski službenici Kriminalističke policije, pripadnici Gorske službe spašavanja i vatrogasci. Ronioci će danas detaljno pretraživati i Brljansko jezero, a cijelo područje nadlijeće i jedan helikopter. Policijske snage su  već zatvorile državnu cestu Drniš-Oklaj.

Direktor policije RS Gojko Vasić i zamjenik ravnatelja hrvatske policije Brkić na izvanrednoj konferenciji su potvrdili da je Paravinja priznao ubojstvo. Uzimaju s rezervom priznanje jer mu nije za vjerovati s obzirom na iskustva.

Paravinja, koji je danas uhićen na području Republike Srpske, rekao je kako je Antoniju Bilić zadavio pa je bacio u rijeku Krku. Priznanje je izrekao tijekom ispitivanja koje je provela policije Republike Srpske.

Ipak postoji nada, ne kreirajte RIP grupe na Facebooku

Ovo priznanje monstruoznog psihopata Drniški kraj dočekao je u šoku. Ispred Antonijine obiteljske kuće okupljaju se susjedi i prijatelji. 

Obitelj i prijatelji Antonije Bilić ipak traže od građana da se ujedine u molitvama jer postoji mogućnost da luđak pomračenog uma, Paravinja laže, jer je više puta mijenjao iskaz. "Dragi prijatelji, obraćam vam se u ime obitelji Bilić, molim vas da izbrišete sve R.I.P grube budući da ne vjerujemo u legitimnost izjave ovog monstruma dok se ne isporuči Republici Hrvatskoj, ponovno ispita i pristane na poligrafsko ispitivanje. S poštovanjem Ana Bilić!", napisala je  jedna od Antonijinih sestara na Facebook grupi posvećenoj djevojci.

"Neka ga Bog preokrene, neka mu kaže što je učinio, ako je to učinio. Ali ja još ne vjerujem da je to tako kako su nam rekli. Još sam optimist i bit ću. Još vjerujem da ću je vidjeti, da će sve dobro završiti. Sinoć sam oko 2 i pol sata krenula na spavanje, malo sam čitala knjigu, popila jednu tabletu, pa sam uspjela malo spavati - kazala je za Net.hr na vratima obiteljske kuće Milka Bilić, majka nestale 17-godišnje djevojke Antonije Bilić.

Iz kategorije: Vijesti