Datum objave: 16. Lipanj 2011

HDZ: "Šibeniče, ne moš gore"

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Predsjednik gradske organizacije HDZ-a Tomislav Ninić, vijećnik Ivica Poljičak i član gradskog odbora Željko Dulibić ocijenili su dvije godine mandata aktualne gradske vlasti čistom jedinicom. „Slogan „Šibeniče, moš ti bolje“ s kojim su došli na vlast, sad, na polovici mandata pretvara se u „Šibeniče, ne moš gore“, mišljenja je Ninić. HDZ-ovci smatraju da aktualna vlast nije ostvarila niti jedno od predizbornih obećanja. Smatraju da niti jedan vlastiti projekt koji je strateški važan za razvoj grada Šibenika posljednje dvije godine nisu osmislili, a kite se projektima koje su naslijedili od bivše vlasti, „Od OŠ Meterize za koje je sve dozvole ishodila prošla vlast i pripremila teren preko infrastrukture Poda, Bikarca sve do i Navis projekta, gradska vlast osim 100 metara nogostupa ništa nije napravila“, kazao je Ninić i ponovo pozvao Gradsku upravu da dostavi informacije s kim je sklopila poslove izravnom pogodbom u vrijednosti od 69 999 kuna.Rugate se građanima Šibenika tajeći imena onih koji su radili na tim projektima, a sad se odjednom čudite kad vas Institut za javne financije ocjenjuje netransparentnim“, kaže Ninić.

"Otkud 20 milijuna kuna?"

Ivica Poljičak zamjera im da osim što ne nude konkretna rješenja, ne prihvaćaju ni postojeća. Primjer su čvorovi Rokići i Meterize koje je gradska uprava blokirala.
Željku Dulibiću nije jasno zašto se dvije godine građane Šibenika uvjerava da su dužni više od Afrike, a danas gradski čelnici izjavljuju da je grad 20 milijuna kuna u plusu. „Je li grad postao i banka, pa će sad oročiti tih 20 milijuna kuna“, pita Dulibić koji je detaljno pročešljao web stranicu Grada Šibenika nakon poraznog izvješća IJF-a i među ostalim uvidio da je jedini novi projekt gradske uprave izgradnja ljetne pozornice na tvrđavi sv. Mihovil, svi ostali su stari. „Sadašnja vlast nema puno mana, već samo jednu, nesposobna je“, složni su danas HDZ-ovci Ninić, Poljičak i Dulibić.

Iz kategorije: Vijesti