Datum objave: 15. Lipanj 2011

Prominski HDZ-ovci: Šerif Cota misli da je Promina njegova "prćija"

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Vijećnici Općinskog vijeća Općine Promina iz redova HDZ-a danas su na konferenciji za novinare demantirali napade općinskog načelnika Paula Cote. Podsjetimo, on je nedavno od ministra uprave Davorina Mlakar zatražio raspuštanje Općinskog vijeća te općine zbog, kako je rekao donošenja nezakonitih odluka i nedonošenja odluka potrebnih za normalno funkcioniranje općine.
„Paul Cota šeta po selu šeta s bilježnicom i od stanovnika skuplja novac za naplatu vode. Ljudi mu donose eure na stol bez ikakvih računa i knjiženja. Također, prošle godine je službenim automobilom prešao 32 tisuće kilometara, što je u prosjeku  3 tisuće kilometara mjesečno, a nikome nije pravdao putne troškove. Nije bilo rebalansa proračuna nakon što je za Dom kulture umjesto planiranih 200 tisuća kuna utrošeno 400 tisuća... Je li to u skladu s ovlastima Općinskog načelnika pitaju se tamošnji vijećnici HDZ-a Tihomir Budanko, Rajko Žulj i Josip Begonja, koje je Cota poimence javno prozvao da rade po principu „što gore to bolje“ ljuti jer je načelnik općine iz redova HSS-a.  
Josip Begonja, predsjednik drniškog ogranka HDZ-a ima i odgovor na pitanje zašto Cota baš sada izvlači iz ormara navodne afere i žurno traži raspuštanje Općinskog vijeća. „ Odgovor leži u najavi Vlade da je u pripremi novi zakon koji će ubuduće omogućiti predstavničkom tijelu, dakle, vijećnicima, opoziv ili reizbor načelnika, što je po nama normalno jer se neki načelnici ponašaju kao šerifi u svom okrugu, a Cota očito misli da je Općina Promina njegova vlastita „prćija“, kaže Begonja.

"Di je bio kad je grmilo?"

Vezano za projekte poput  otvaranja Doma za starije i nemoćne te izgradnje dječjeg vrtića koje Cota svojata i sebi pripisuje zasluge, HDZ-ovci ističu da se radi o projektima koje je financirala državna i županijska vlast i da su započeli u vrijeme dok je na vlasti bila njihova stranka. „Za otvaranje novih radnih mjesta u Domu za starije i nemoćne zaslužni su ministar zdravstva Milinović, župan Goran Pauk te saborski zastupnik Ante Kulušić, bez njih završetka projekta i novih radnih mjesta ne bi bilo“, kažu prominski HDZ-ovci.
Povjerenik Općinskog odbora HDZ-a Tihomir Budanko pita se odakle Coti iznenadna ljubav za Prominu: „Svi vijećnici HDZ-a aktivno su sudjelovali u obrani i oslobađanju Promine, što svaki prominac zna, pa je u najmanju ruku neukusno reći da sad radimo „štetočinski“ za našu općinu. Zato što se načelniku ljubav za Prominu javila tek nedavno, mi nismo krivi“, tvrdi Budanko i pita Cotu, „gdje je bio kad je grmilo?“
Vijećnici Općinskog vijeća Promine zaključuju kako je srž problema u Cotinom populizmu i bavljenju smicalicama i podvalama s ciljem isticanja osobne promidžbe, a  na štetu svih žitelja prominskog kraja, te najavljuju da će, ako se ovakva situacija nastavi sami izići iz Općinskog vijeća bilo ono raspušteno ili ne.
 

Iz kategorije: Vijesti