Utorak, 07 Prosinac 2010 01:00

MURTER: Predstavljanje edukative slikovnice

Napisala: 

Edukativnu slikovnicu "Šišmiš Vanja" koja upoznaje djecu sa šišimišimai njihovom važnosti za održavanje bioraznolikosti predstavili su danas u Narodnoj čitaonici u Murteru voditelji Udruge Argonauta. Autori slikovnice članovi su Sekcije za šišmiše Udruge studenata biologije „BIUS“. O  slikovnici je, pred  dvadesetero djece iz vrtića, govorila predsjednica udruge Argonauta Martina Markov Podvinski. Kroz priču o šišmišu Vanji djeca su naučila kako su šišmiši korisne životinje jer se hrane komarcima i da se ne treba bojati da će se zaplesti u kosu jer su predobri letači. Također su naučili da u Hrvatskoj živi 35 vrsta šišmiša, a toga 10 vrsta na Kornatima, i još mnogo toga.

Prije prezentacije slikovnice djeca su pogledala crtić „Priča o Leonardu.“Cilj edukativnih slikovnica jest educirati djecu o važnosti zaštite okoliša i bogatstva biljnog i životinjskog svijeta koji nas okružuje. Edukativna slikovnica „Šišmiš Vanja“  izrađena  je u sklopu projekta „Doprinos očuvanju bioraznolikosti Kornatskog otočja – istraživanje kopnenog ekosustava“ koji  je financiralo Finsko veleposlanstvo u Zagrebu.

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!