Datum objave: 14. Prosinac 2010

Najtraženije na Googleu i Youtubeu u 2010. godini

Diana Ferić
Diana Ferić

Pred kraj 2010. godine i Google je izašao s rezultatima godine na izmaku te objavio godišnji izvještaj Zeitgeist, u kojemu su navedeni najpopularniji pojmovi pretraživanja 2010. po regijama i u svijetu, piše portal Net.hr.

Pretraživački gigant analizirao je milijarde pretraživanja tijekom 2010. i usporedio ih s pretraživanjima u 2009. kako bi izdvojio trendove u nastajanju. Porno chat servis Chatroulette, gadget iPad i pjevač Justin Bieber tri su pojma koja su najbrže rasla u 2010. godini, a servisi Twitter i Facebook također se nalaze na listi, i to na osmom, odnosno 10. mjestu.U Hrvatskoj je najtraženiji pojam bio Facebook, a slijede pojmovi 24, Youtube, 24sata, igre, net, gmail, index i drugi.U središtu svjetske pozornosti više nisu svinjska gripa, Susan Boyle, Slumdog Millionaire i Michael Jackson.U kategoriji potrošačke elektronike pobjednik je iPad, a slijedi ga iPhone 4, Nokia 5530, HTC EVO 4G i Nokia N900.Među vijestima je Haiti bio najtraženiji pojam, a slijedi ga turski sportski klub Besiktas, potres u Čileu, Lady Gaga i iPhone 4. Izlijevanje nafte u Meksičkom zaljevu nalazi se na 10. mjestu.Ako želite saznati više o tome što su korisnici tražili na Googleu 2010., pogledajte ovu web stranicu, na kojoj možete pronaći alate za dubinsko traženje i uspoređivanje podataka.

PRIGODNI GOOGLE VIDEO:

Kao i svake godine i ove je i Youtube napravio svoje rekapitulacije. Kao najznačajnije videosnimke koji su obilježile 2010. godinu, taj močni video servis izdvaja:Videosnimke poredane u kronološkom slijedu možete pogledati na kanalu www.youtube.com/rewind. Tu su također najgledanije glazbene videosnimke te najtraženiji pojmovi. (Net.hr)

Iz kategorije: Vijesti