Datum objave: 01. Travanj 2011

Peticijom protiv nove regulacije prometa u Istarskoj ulici

Diana Ferić
Diana Ferić

Nova regulacija prometa  Istarskom ulicom u Šibeniku koja je stupila na snagu od danas, 1. travnja izazvala je val nezadovoljstva među stanarima te ulice pa su prije dava dana uputili peticiju gradskoj vlasti koju je potpisalo njih 70 - tak.

Do Poljane preko Tvrđave i Poliklinike

Ne slažu se, kako su nam   objasnili  Dino Maričić i Ivica Milković, potpisinici te peticije da Istarska ulica bude jednosmjerna i da od svoje kuće do, primjerice Poljanje, moraju autmobilom ići preko Tvrđave do nadvožnjaka na Šubićevcu pa onda na Polikliniku ili pak kroz teško prohodnu ulicu Nikole Tesle. "To nema veze s logikom, a nitko nam ništa o tome nije ni rekao nego smo informaciju o novoj regulaciji prometa pročitali u novinama. Tražimo da se vrati na staro i da našom ulicom smijemo voziti u oba smjera", izjavio nam je Milković. No, apsurdnim zvuči da je nova prometna regulacija uvedena upravo na zahtjev nekolicine stanara te iste ulice, a i većina drugih vozača smatra je dobrom jer je izlazak vozila na Ulicu Kralja Zvonimira iz Istarske ulice, u pravcu središta grada, bio više nego opasan.

Predstavnici Grada sastat će se s potpisnicima peticije

Iz gradske uprave danas smo dobili odgovor da je ta peticija građana  zaprimljena u Gradskoj upravi, te će se v.d. pročelnika za komunalne poslove i gospodarstvo Josip Živković sastati s predstavnicima stanara. "No, ipak želim napomenuti kako je inicijativa za novu - sada već postojeću-regulaciju potekla upravo od nekolicine stanara Istarske ulice, te je Grad Šibenik, kao i inače u takvim slučajevim, pokrenuo proceduru - zatražio suglasnost nadležne policijske uprave i odluku proveo u život. Ovo nije izdvojen slučaj kada se, na zahtjev jedne grupe građana, pokrene neka inicijativa, a onda ga druga grupa građana ospori. Mi ćemo se sigurno sastati s nezadovojnim stanarima i još jednom pretresti doneseno rješenje.", stoji u tom priopćenju. Još jače nezadovoljstvo stanara Istarske ulice izazvalo je saznanje da će se u toj ulici graditi i nogostup na mjestu gdje oni sada parkiraju svoje automobile, ali je to, kako doznajemo u gradskoj upravi, dezinformacija i takav plan ne postoji.

Iz kategorije: Vijesti