Datum objave: 26. Travanj 2024

Objavljeno gdje će u Hrvatskoj na turneji nastupiti Bijelo dugme, Šibenik se ne spominje

Diana Ferić
Diana Ferić

Bijelo dugme - jedan od najvećih rock and roll sastava s područja bivše Jugoslavije ove i iduće godine slavi 50. rođendan dugoočekivanom turnejom nazvanom "Doživjeti stotu". Slavljenička turneja kreće 11. svibnja iz Sarajeva, gdje je sve i počelo 1974. i gdje je Goran Bregović oformio legendarni bend. Prvi koncert u Hrvatskoj održat će se u fantastičnom ambijentu starorimskog kamenoloma Cave Romane u Vinkuranu pored Pule, i to u nedjelju 25. kolovoza s početkom u 21 sat. Udarnu postavu Bijelog dugmeta na turneji “Doživjeti stotu” čine Goran Bregović na gitari, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa kao vokali, Điđi Jankelić na bubnjevima, Zoran Redžić na basu, te Ogi Radivojević na klavijaturama. S obzirom na to kako klavijaturisti Vlado Pravdić i Lazar Ristovski više nisu među živima, na klavijaturama će biti dugogodišnji Bregovićev suradnik i multiinstrumentalist Ogi Radivojević.

Turneja koja u Hrvatskoj kreće s jedinstvene koncertne pozornice Cave Romane, nastavit će se u Osijeku, Zadru, Splitu, Rijeci i Varaždinu te drugim hrvatskim gradovima, o čemu će uskoro biti objavljeno više informacija. Bijelo dugme namjerava veliki rođendan obilježiti s čak 50 nastupa na 50 različitih lokacija. Bend će svoje koncerte započeti u gradovima bivše Jugoslavije, i zatim će nastaviti širiti “dugmemaniju“ i po ostalim gradovima svijeta. Na oduševljenje generacija obožavatelja, Bijelo dugme će se ponovno okupiti nakon skoro 20 godina od posljednjih nastupa koje su održali 2005. u Zagrebu, Sarajevo i Beogradu pred više od dvjesto tisuća gledatelja.

 

Prodaja ulaznica po cijeni od 40 eura za ovaj jedinstveni koncert počinje u petak, 26. travnja u 10 sati preko sustava Entrio.hr, a mogu se kupiti i u kioscima Tisak media te drugim poslovnicama s kojima Entrio.hr surađuje. Broj ulaznica je ograničen. Organizator koncerta je Virido S.A. Pula.

Iz kategorije: Vijesti