Datum objave: 21. Ožujak 2024

Zekanović ne otkriva na kojem mjestu će biti na listi HDZ - a u 9. izbornoj jedinici, a obrušio se na predsjednika Milanovića

Diana Ferić
Diana Ferić
Hrvoje Zekanović gostovao je jutros na 4. programu HTV-a , ali nije odgovorio na pitanje kako teku pregovori o sastavljanju kandidacijske liste u 9. izbornoj jedinici i na koje će on biti mjestu „Ono što znate je da se koalicijske liste predaje pri kraju roka, a obznanit će ih predsjednik HDZ -a Andrej Plenković i  predsjednik Hrvatske demokršćanske strane Goran Dodig”, bilo je sve što je o toj temi rekao najavljujući pobjedu te koalicije.
U javnosti se nagađa da će s obzirom na usluge koje je u proteklom mandat pružao HDZ -u sigurno biti na mjestu koje će mu jamčiti ulazak u Hrvatski sabor.
No zato je komentirao istupe Zorana Milanovića i najavu njegove kandidature za hrvatskog premijera. 
„Milanović je teme svih tema. S takvim istupima srozat će rejting SDP -a To je prostačko  ponašanje kojeg nigdje nema. Ne znam niti u svijetu takav slučaj  ponašanja nekog političara. Mogu to usporedit samo s trampizmom i jurišanjem na  Capitol. Poslije onakvim Milanovićevih riječi može uslijediti samo fizički obračun. Smeta me što se u medijima izjednačava uglađena komunikacija Andreja Plenkovića i  Milanovićevo prostačenje koje je neviđeno. Njegova je namjera  destabilizacija Hrvatske”. 
U Studiju je bila, s druge strane, Dalia Orešković, koja je na drugom mjestu koalicijske liste SDP -a u 1. izbornoj jedinici. Nije mu ostala dužna.
„Zekanović je bio glavni cirkusant u Saboru. Bilo je to trolanje svih argumenata i političara na dnevnoj razini. Ne znam koliko bi nam vremena trebalo da spomenemo sve  to vrijeđanje i prazne, šuplje govore”, kazala je.
Zekanović je na to odgovorio da nikad nikoga nije vrijeđao i dodao: „Sprdam se jer sam lukaviji od njih", rekao je i  počeo navoditi riječi kojima je Orešković nazivala HDZ -ovce poput bando, kvislinzi, kleptomani ...

Pozvao je predsjednika Milanovića da ga slobodno napada. „Zoki reci nešto o meni, jedva čekam da ti odgovorim”, istaknuo je i ustvrdio da je „Milanović lutka na koncu ruske politike”.

Iz kategorije: Vijesti