Datum objave: 14. Ožujak 2024

ŠIBENSKA GRANDECA / Danas se proglašava 8. Šibenska grandeca, uzorna šibenska žena koja nesebično radi za boljitak i dobrobit zajednice, a Šibenik oplemenjuje i čini boljim

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Titula Šibenske grandece, uzorne šibenske žene koja nesebično radi za boljitak i dobrobit zajednice, a Šibenik oplemenjuje i čini boljim, danas će biti dodijeljena po osmi puta. Kandidatkinje za časnu i plemenitu titulu Šibenske grandece su Lora Tintić, Deana Karađole Radovčić, Marina Šimić, Oriana Kunčić i Vlatka Komadina. Svečanost  će se održati  večeras od 18 sati u dvorani Centra za nove tehnologije Trokut.

Ove godine Udruga Volim Šibenik prvi puta dodjeljuje i priznanje Slava ženska koje će bit dodijeljenoj jednoj posebnoj Šibenčanki za njezini životno djelo. Priznanje će dobiti i Lora Stamenković Šasnić koja je ove godine proglašena Šibenskom ikonom stila.
U glazbenom dijelu programa nastupit će Dario Vukorepa, šibenski likovni umjetnik i glazbenik.

Priznanje Šibenska grandeca tradicionalno dodjeljuje Udruga za čuvanje i promicanje zavičajne baštine i šibenskog zavičajnog identiteta Volim Šibenik, a sponzori izbora Šibenske grandece i svečanosti dodjela titule su viši muzejski konzervator Dalibor Martinović, Centar za nove tehnologije Trokut, Šibensko – kninska županija i Grad Šibenik, obitelj Mrvica i tvrtka Signal, tvrtka MIAB – Mate i Ankica Burić, vinarija Bura Vina, Ivana Slavica Vunić, Sani design, pekarsko poduzeće Mlinar, Pršutorezaonica Krnić, OPG Duvančić iz Razvođa te tvrtka food 4 people koja će na današnjoj promociji predstaviti vina Ma i Pa, prva potpuno ekološka vina dobivena od grožđa iz vinograda tretiranih UV svjetlom umjesto kemikalijama.

Svečanost prograšenja 8. Šibenske grandece i nagrade "Slava žene" i uručenje priznanja Šibenska ikona stila možete pratiti izravno, zahvaljujući streamingu na  Facebook stranicama  Šibenskog portala i Šibenik News-a.

Iz kategorije: Vijesti