Datum objave: 12. Ožujak 2024

Šibensko-kninska županija pristupa Savezu Alpe – Adria, europskoj međuregionalnoj i transnacionalnoj organizaciji za suradnju i razvoj

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibensko-kninska županija pristupa Savezu Alpe – Adria, europskoj međuregionalnoj i transnacionalnoj organizaciji za suradnju i razvoj. Ulazak Šibensko – kninske županije u Savez Alpe Adria inicirao je šibensko – kninski župan Marko Jelić, a program je predstavljen u Kulturnom centru Grada Skradina.
-Pristupanje Šibensko-kninske županije Savezu Alpe-Jadran – istaknuo je župan Jelić - ima višestruke koristi za našu županiju, posebice u pogledu poticanja međusobne razmjene znanja, iskustva i ideja te razvijanja daljnjih oblika suradnje s drugim članicama Saveza kojeg čine regije iz više europskih država: Austrije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske i Srbije - kazao je župan Jelić.
Ulazak Šibensko – kninske županije u Savez Alpe Adria podržala je Međimurska županija koja ima odličnu dugogodišnju suradnju s austrijskom saveznom državom Štajerskom koja trenutačno predsjedava Savezom.
Ministar za europske i međunarodne poslove i obrazovanje austrijske savezne države Štajerske, Werner Amon izrazio je zadovoljstvo inicijativom o pristupanju Šibensko-kninske županije Savezu kao i mogućoj bilateralnoj suradnji između savezne države Štajerske i Šibensko-kninske županije - istaknuo je ministar Amon. Inicijativu pristupanja Šibensko-kninske županije Savezu Alpe-Jadran podržao je i veleposlanik Republike Austrije u Republici Hrvatskoj, Josef Markus Wuketich.

 

Iz kategorije: Vijesti