Datum objave: 06. Ožujak 2024

ISTRAŽIVANJE GetByBus-a: Šibenik je jedna od najpopularnijih destinacija za solo putovanja žena, a Šibenčanke su među najodvažnijim Hrvaticama za solo putovanja

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenik je jedna od najpopularnijih destinacija za solo putovanja žena, a Šibenčanke su među najodvažnijim Hrvaticama za solo putovanja pokazalo je istraživanje GetByBus.com i GetByFerry.com platforme. Istraživanje je temeljeno na internoj bazi podataka koja sadrži informacije o više od 100.000 žena koje su putovale solo koristeći ove platforme. Istraživanje je pokazalo i da se sve više žena odlučuje na solo putovanja kojih je 2023. godine bilo za 21 posto više nego godinu dana ranije. Najviše žena odlučuje se na solo putovanja za Dan žena u čemu su GetByBus.com i GetByFerry.com platforme među vodećima u organizaciji putovanja. Osim toga pokazalo se da žene u Hrvatskoj putuju same neusporedivo više od muškaraca. Dok se na solo putovanje odlučuje 28 posto Hrvata, na solo put ide 62 posto Hrvatica.
Hrvatskoj je jedna od najsigurnijih zemalja za solo putovanja žena. Na 14. je mjestu među 163 zemalje na listi najsigurnijih zemalja svijeta. Po sigurnosti za žene koje putuju same u Hrvatskoj prednjače Zagreb, Split, Zadar, Dubrovnik i Šibenikkoji su ispred Rijeke, Pule, Hvara i Makarske, iOsijeka.
Na solo putovanje među Hrvaticama najbrojnije su Zagrepčanke (24 posto), Zadranke (14 posto), Splićanke (13 posto) i Šibenčanke (9 posto).

Iz kategorije: Vijesti