Datum objave: 04. Ožujak 2024

Šibenska bolnica dobila najsuvremenije dijagnostičke CT uređaje vrijedne gotovo 650 000 eura i pohvale ministra Beroša za odličan rad i trostruko kraće liste čekanja od prosjeka RH.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenska bolnica dobila je vrhunske najsuvremenije dijagnostičke CT uređaje vrijedne govotovo 650 000 eura te pri njihovoj predaji na uporabu i pohvale ministra zdravstva Vilija Beroša za odličnu organizaciju rada i vrijeme čekanja na specijalističke preglede trostruko kraće od državnog prosjeka koji je daleko iznad još uvijek nedostižnih 270 dana. I bez ovih visoko sofisticiranih uređaja šibenska bolnica je prošle godine skočila s devetog na treće mjesto po broju dijagnostičkih postupaka obavljenih u jednom danu, a kakvoćom rada se uvrstila među vodeće opće bolnice u Hrvatskoj i približila klinikama.
-Lista čekanja od 90 dana? To je melem za uši hrvatskog ministra zdravstva – kazao je Vili Beroš koji se bori za skraćenje čekanja na preglede u Hrvatskoj ispod 270 dana te dodao da je šibenska bolnica odličnom organizacijom rada i medicinskim postignućima zaslužila i opravdala visoka ulaganja iz državnog proračuna u njen napredak i tehnološko usavršavanje.
-U šibenskoj bolnici – kazao je Beroš – sedam od deset pregledanih pacijenata nisu iz Šibensko – kninske županije, a medicinski standard je takav da pacijenti ne moraju ići u veće centre pa ni klinike da bi dobili točnu i pravovremenu dijagnozu.
Ministar Beroš najavio je nova ulaganja u šibensku bolnicu i njen napredak te uvođenje novih dijagnostičkih metoda, a otvorio je pitanje gradnje nove bolnice u Šibenika na čemu se upravo radi.

Iz kategorije: Vijesti