Datum objave: 22. Veljača 2024

TRIBINA U GRADSKOJ KNJIŽNICI: Sinergija ruralnog i zdravstvenog turizma u funkciji razvoja Dalmatinske zagore

Diana Ferić
Diana Ferić

Sinergija ruralnog i zdravstvenog turizma u funkciji razvoja Dalmatinske zagore”, naziv je tribine na kojoj će govoriti dr.sc. Miljenko Bura, počasni bivši predsjednik Globalnog savjeta zdravstvenog turizma i direktor Bura Medical Group, a bit će održana danas, u četvrtak, 22. siječnja s početkom u 18 sati. U Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić”. Suorganizatori su Klaster zdravstvenog turizma Dalmacije, Klaster sinergije ruralnog i zdravstvenog turizma Dalmatinske zagore i Turistička zajednica Šibensko-kninske županije.

Dalmatinska zagora, prostor koji je zaleđe naših dalmatinskih županija, još uvijek nije dovoljno uključen u našu turističku ponudu, ali i prostor koji traži novo naseljavanje, korištenje i obnovu zapuštenih starih ognjišta.U tom dijelu želimo u budućem razdoblju raditi sa svima vama koji jednako vidite taj potencijal”, kaže Miljenko Bura.

Ruralni prostor Hrvatske zauzima više od 90 posto teritorija. Osam nacionalnih parkova i dvanaest parkova prirode, desetci adrenalinskih i zabavnih parkova i vidikovaca, te brojna turistička poljoprivredna gospodarstva, gostima i turistima pružaju poseban doživljaj sela. Neistraženi ruralni prostor polako postaje i poželjan za sve više turista. Zdrava hrana, domaći proizvodi, zaboravljeni okusi, čista priroda, svježi zrak, rekreacija i istraživanje nepoznatog postali su neizostavni sastojak zdravog života kojemu danas streme sve generacije. Sve to treba uklopiti u organiziranu ponudu zdravlja koja treba biti objedinjena sa ponudom i resursima tog prostora.

Iz kategorije: Vijesti