Datum objave: 10. Veljača 2024

JAČAJE JUGA / Trajekt sa Žirja i Kaprija jutros nije isplovio, a poslijepodne neće ploviti niti katamaran

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog jakog juga koje na šibenskom području pruše jačinom 35 km na sat u prekidu je trajektna linija za Kaprije i Žirje. Katamaran je krenuo jutros sa Žirja i Kaprija, ali ali neće ploviti poslijepodne jer se očekuje jačanje juga i to i do 100 km na sat.

Grmljavina te intenzivniji pljuskovi još su vjerojatniji u Dalmaciji, gdje će također biti oblačno i vrlo vjetrovito. Puhat će jako i olujno jugo uz koje će more biti i jače valovito. Iznadprosječna toplina se nastavlja - jutarnja temperatura zraka uglavnom od 10 °C u unutrašnjosti do 14 °C na obali i otocima, a popodne od 15 do 17 °C, kaću u Državnom hidrometeorološkom zavodu.

"Pretežno oblačno s kišom, češćom u drugom dijelu dana. Na Jadranu i predjelima uz njega lokalno obilnija oborina i praćena grmljavinom. Na istoku i u središnjoj Hrvatskoj do kasnog popodneva uglavnom suho. Vjetar umjeren do jak jugozapadni i južni, u gorju na udare olujan, navečer jugoistočni. Na Jadranu će puhati jako i olujno jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka od 13 do 18 °C", piše u kratkoj prognozi DHMZ-a za subotu.

I sljedećih dana bit će neuobičajeno toplo vrijeme, ali i razmjerno vjetrovito i nestabilno uz povremenu kišu, ponegdje i obilniju, danas još uglavnom na Jadranu i područjima uz njega, zatim i u sjevernijim krajevima. Pritom valja upozoriti i na u subotu često jako i olujno jugo te more gdjegod i jače valovito, javlja HRT.

Iz kategorije: Vijesti