Datum objave: 08. Veljača 2024

UDRUGA TRGOVACA I OBRTA HRVATSKIH PROIZVODA I SUVENIRA: Vlada i Ustavni sud oduzeli su nam pravo na rad i egzistenciju. Životno su ugrožene su tisuće obitelji.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Političkom odlukom Ustavni sud i Vlada Republike Hrvatske prekršuili su temeljna ljudska prava i oduzeli pravo na rad i ugrozili egzistenciju tisućama malih poduzetnika i njihovih obitelji, rečeno je u obraćanju Udruge malih trgovaca, obrta hrvatskih proizvoda, suvenirnica, štandaraca, malih ribara, školjkara i svih onih koji žive od svog rada, hrvatskoj javnosti. Predsjednik Udruge Zdravko Gojanović, uputio je apel Vladi i Ustavnom sudu da preispitaju svoju, kako je istaknuo, protuustavno političku odluku te omoguće rad malim trgovcima, prodavačima suvenira, pekarima, OPG-ovima koji proizvode suvenire i potrepštine za turističku ponudu i ostalim mahom samozaposlenim poduzetnicima da rade nedjeljom i blagdanima kao što je to omogućeno kockarnicama, kladionicama, kafićima i restoranima.
-Nema nikakve logike da se oduzima pravo na rad i otima kruh iz ruku svima onima koji žive od svog rada i oduzima im se najmanje 50 dana od vremena kada mogu privređivati i ostvarivati prihode, a to je tijekom turističke sezone. Štoviše, koji je smisao da se u Hrvatskoj kao turističkoj zemlji, zemlji koja živi od turizma zabranjuje rad suvenirnica nedjeljom i blagdanima tijekom turističke sezone? To ne ugrožava samo vlasnike i zaposlenike suvenirnica nego i sve one koji žive od proizvodnje i izrade predmeta i prehrambenih proizvoda koje turisti traže iu kupuju.
-Hrvatska Vlada i Ustavni sud, a na žalost ni Hrvatska obrtnička komora i Udruga poslodavaca složni su u stavu da mi ne smijemo raditi u jedino vrijeme kada možemo raditi i ostvariti prihode.

Iz kategorije: Vijesti