Datum objave: 21. Prosinac 2023

DOBAR KRAJ GODINE / JU Tvrđava kulture ulazi u 2024. godinu s dva nova EU projekta

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Dva nova EU projekta, koja će Tvrđavi kulture donijeti više od 300.000 eura, odobrena su u prosincu toj šibenskoj javnoj ustanovi. Riječ je o projektima FORTIC i Sustain4Seniors Hub koji su na financiranje prijavljeni u ovoj godini.

Projekt FORTIC  (From remains Of the war to the aRchiTecture of peace in cross-border area of Italy-Croatia)iz programa Interreg Italija - Hrvatska vrijedan je preko 2,135 milijuna eura od čega je proračun Tvrđave kulture Šibenik 250.000 eura. Početak provedbe očekuje se u proljeće 2024. godine. Nositelj projekta je Grad Pula, a uz Tvrđavu kulture hrvatski su partneri još Grad Korčula i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. S talijanske strane u projektu kao partneri sudjeluju Općina Vieste, Općina Cervia i Sveučilište Caˊ Foscari iz Venecije, a u sklopu prvog Poziva Programa prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska od 2021. do 2027. godine. 

Cilj suradnje je jačanje uloge kulturne baštine u zajednici kroz brojne aktivnosti s naglaskom na prekograničnu suradnju. Partneri će zajednički raditi na unapređenju poslovnih modela fortifikacija s ciljem promicanja održivog turizma, a koristeći inovativna digitalna rješenja te nove inkluzivne društvene modele koji će osigurati razvoj baštine prilagođen potrebama ranjivih društvenih skupina.

Iz kategorije: Vijesti