Datum objave: 22. Studeni 2023

SAR / Na Braču, Šipanu i Prviću uspješne akcije šibenskom brzim brodicom hitne medicinske pomoći na moru.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Brza brodica hrvatske hitne medicinske pomoći na moru izgrađena u Iskra brodogradilištu Šibenik još jednom je sve svoje vrijednosti i vrline potvrdila u praksi. Riječ je o uspješnom prijevozu životno ugroženih pacijenata s otoka Brača i Šolte do bolnice u Splitu.
Obje akcije hitnog medicinskog prijevoza za pacijente sa otoka Brača uspješno su izvršili službenici Lučke ispostave Milna u koordinaciji sa Nacionalnom središnjicom za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci.
Prva akcija u kojoj je sudjelovala šibenska brza brodica pokrenuta je jučer u 11.20 sati kada su službenici LI Milna isplovili prema Supetru, gdje su na zahtjev dežurnog liječnika ukrcali pacijenta sa liječničkom pratnjom na HMP brodicu te u 12.30 sati isplovili prema splitskoj gradskoj luci u koju su stigli za samo 10 minuta, pristali su u 12.40 sati. Lit. Drugu MEDICO akciju, službenici LI Milna imali su u 16.30 sati kada su ukrcali pacijenta s liječničkom pratnjom u Supetru, a u Gradsku luku Split pristali u 16.45 sati.
Prije jučerašnjih akcija šibenske brze brodice za hitnu pomoć na moru izvršile su dvije akcije prijevoza pacijenta u Dubrovniku i Šibeniku. U Dubrovniku su službenici Lučke kapetanije Dubrovnik brzom brodicom prevezli pacijenta s otoka Šipana, a u Šibeniku su službenici Lučke kapetanije Šibenik prevezli pacijenta s otoka Prvića. Bila je to prva intervencija šibenske brze brodice u Šibeniku.

Flotu od šest brzih brodica za hitnu pomoć na moru izgradilo je Iskra brodogradilište Šibenik u okviru projekta koji provodi Ministarstvo zdravstva u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture i Zavodom za hitnu medicinsku pomoć.

Iz kategorije: Vijesti