Datum objave: 21. Studeni 2023

ISPRAVAK / Zapošljavanje u županijskoj upravi Šibensko - kninske županije (2)

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon što smo jučer objavili članak o zapošljavanju u županijskoj upravi Šibensko - kninske županije iz Upravnog odjela za poslove župana, Županijske skupštine im službeničke odnose smo dobili obavjest o nekim netočnim pojmovima i informacijama. Zahvaljujući im na tome njihov tekst objavljujemo u cijelosti:

Poštovana,

budući da u objavljenom članku „Zapošljavanje u županijskoj upravi“ navodite niz netočnih podataka koji

Vam nisu dostavljeni iz Šibensko-kninske županije, to molim da ubuduće, u cilju točnog obavještavanja javnosti, iste provjerite prije nego što ih objavite.

Naime, Hermina Nakić Crljen nije zaposlena u Uredu za imovinsko-pravne poslove već u Odsjeku za imovinsko-pravne poslove, a voditeljica navedenog Odsjeka koja odlazi u mirovinu nije Marica Drača, već Ljubica Drača.

Nadalje, izvanbračna supruga vijećnika Gorana Šimića primljena je u službu u Upravni odjel za zaštitu okoliša, prostorno uređenje, gradnju i komunalne poslove i još uvijek je u statusu vježbenika. S tim u svezi valja reći da je

ista bila jedini kandidat koji je ispunjavao formalne uvjete natječaja i koji je zadovoljio na prethodnoj provjeri znanja insposobnosti (testiranju). Dakle, ista nije primljena ni u „Ured za prostorno planiranje“, kao ni u „Županijski ured za prostorni zaštitu okoliša“ kako to navodite, jer Šibensko-kninska županija nema ustrojstvene jedinice tog naziva.

Na koncu, propustili ste navesti da članak 18. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi propisuje mogućnost popunjavanja radnih mjesta premještajem, pa je sasvim legitimno popunjavati upražnjena radna mjesta na taj način, osobito u situaciji kada se na raspisane natječaje ne prijavi niti jedan kandidat ili se prijave kandidati koji ne ispunjavaju formalne uvjete natječaja.

Iz kategorije: Vijesti