Datum objave: 15. Studeni 2023

VODA ZA VRSNO / Vodovod i odvodnja prikuplja dokumnetaciju za dobivanje novca za izgradnju vodovoda u Vrsnom

Diana Ferić
Diana Ferić

Iz šibenskog Vodovoda i odvodnje Šibenik najavili su izgradnju vodovodne mreže naselja Vrsno.

U tu svrhu je zatražena i ishodovana potrebita dokumentacija odnosno idejni projekt, lokacijska dozvola, glavni projekt, rješenje Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Uprave za procjenu utjecaja na okoliš, te u konačnici građevinska dozvola za namjeravani zahvat – građenje građevine infrastrukturne namjene vodnogospodarskog sustava (cjevovod za transport pitke vode) – kazali su u šibenskom komunalnom poduzeću.

Inače, područje Vrsnog administrativno pripada gradu Šibeniku. Iz Vodovoda kažu kako se intenzivno traže izvori financiranja za ovaj zahvat, a sve u suradnji s gradskom upravom Šibenika.

Prema zadnjim podacima na području Vrsnog živi 58 stanovnika, koji će realizacijom ovog projekta imati mogućnost koristiti pitku vodu iz javnog sustava. Projekt obuhvaća zaseoke Budimiri, Budimiri gornji, Badići, Nakići i Belaci. Ukupna duljina planirane mreže iznosi 4,2 kilometra.

Naglašavamo da je prikupljanjem gore navedene dokumentacije sve spremno za prijavu odnosno apliciranje za eventualne pakete financiranja iz nadležnih državnih institucija, Ministarstava ili EU fondova. Nakon što se pronađe izvor i model financiranja ovog projekta javnost će biti pravovremeno obavještena – zaključili su iz Vodovoda.

 

 

Iz kategorije: Vijesti