Datum objave: 15. Studeni 2023

USUSRET BLAGDANIMA I ADVENTURI/ Danas počinje blagdansko ukrašavanje Šibenike, najprije u đardinu i Kući umjetnosti Arsen

Diana Ferić
Diana Ferić

Danas započinje blagdansko ukrašavanje grada, a prvi ukrasi će biti postavljeni na trima lokacijama na kojima će se i održavati programi Adventure 2023. - Perivoju Roberta Visianija, na Poljani i u Kući umjetnosti Arsen.

Ovogodišnja Adventura, koja će šibenski Perivoj pretvoriti u pravu božićnu čaroliju, održava se pod nazivom GREENtanje.

Za blagdansko ukrašavanje ove godine utrošeno je 10.160,00 eura, i to za izradu novih svijetlećih elemenata, ali i nadopunjavanje i popravljanje postojeće dekoracije.

Novi svjetleći dekorativni elementi bit će postavljeni u Perivoju Roberta Visianija te na uličnim svjetiljkama u Kalelargi i Zagrebačkoj ulici. Okitit će se i ulice i trgovi u staroj jezgri, parkovi, zgrade gradskih ustanova – Hrvatskog narodnog kazališta, Gradske knjižnice, Muzeja grada Šibenika, Tvrđave sv. Mihovila, a postavit će se i ukrasne dekoracije na rasvjetnim tijelima na glavnim prometnicama kroz grad.

Na Poljani će i ove godine biti postavljeno klizalište „Vitićevo more“, a bit će okićena i prirodna jelka visine 10 metara. Plan ukrašavanja izvodi se prema idejnim rješenjima dekoriranja grada na središnjim gradskim lokacijama, a osmislio ih je umjetnik Boris Čelar, koji i sam izrađuje dekorativne elemente te prati postavljanje ukrasa.

Cjelokupna dekoracija, koju postavlja tvrtka Pectus, koncesionar za održavanje javne rasvjete, bit će postavljena do 1. prosinca 2023., kada će simboličnim paljenjem lampica u Parku Roberta Visianija započeti ovogodišnji šibenski adventski program Adventura.

Iz kategorije: Vijesti