Datum objave: 20. Listopad 2023

Časopis National Geographic održava radni sastanak u Eko kampusu „Krka“ u Puljanima. Bit će to prvi susret podružnica NG-a jugoistočne Europe i Izraela

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Jedinstveni međunarodni događaj održava se u Eko kampusu „Krka“ u Puljanima. Od četvrtka, 19. listopada do nedjelje, 22. listopada 2023. godine gosti kampusa su međunarodni znanstvenici i istraživači časopisa National Geographic iz brojnih zemalja, koji će tu održavati radne sastanke, predavanja i prezentacije i obilaziti teren radi uvida u svijet istraživanja i očuvanja prirode. To će ujedno biti prvi osobni susret podružnica NG-a jugoistočne Europe i Izraela i prilika da se njihovi članovi bolje upoznaju.
Program nudi raznolike aktivnosti, uključujući predstavljanje istraživača, edukaciju o suradničkim stipendijama, prikazivanje dokumentarnih filmova, terenski obilazak Nacionalnog parka „Krka“, panel-raspravu o istraživanju prirode, radionicu o pisanju za National Geographic i razgledavanje Šibenika. Ovaj događaj primjer je ostvarenja cilja i svrhe uređenja Eko kampusa kao interpretacijsko-edukacijskog i volonterskog središta namijenjenog prihvatu upravo takvih grupa.

-Eko kampus „Krka” ponosni je domaćin ovoga događaja, koji mu, između ostalog, omogućuje da pokaže svoj puni potencijal. Naša primarna svrha oduvijek je bila educirati pojedince svih dobnih skupina o važnosti zaštite prirode i poticati ih da dadu svoj doprinos nastojanjima za očuvanje prirodne baštine, te pružati podršku istraživačima, volonterima i znanstvenicima u njihovim naporima da bolje razumiju naš ekosustav. Ovaj događaj prilika je za razmjenu znanja i iskustava koja će obogatiti našu zajednicu. Ovdje u Nacionalnom parku „Krka” ljudi različitih interesa mogu se povezati i raditi zajedno na istraživanju i očuvanju prirode. Zahvaljujući moderno opremljenom laboratoriju za prirodoslovce i arheologe, kao i smještajnim kapacitetima koje NP 'Krka' odnedavno prvi put ima, Eko kampus „Krka” pruža inspirirajući okoliš za učenje, istraživanje i razmjenu ideja. Multifunkcionalna dvorana u Kampusu pogodna je za različita događanja, od konferencija do radionica, što omogućuje raznolik i interdisciplinarni pristup zaštiti okoliša. - istaknula je ravnateljica NP „Krka“ Nella Slavica.

Iz kategorije: Vijesti