Datum objave: 07. Listopad 2023

DAN RUŽIČASTE VRPCE / Združenim snagama žene, košarkaši i osnovci ukazali na važnost prevencije u borbi protiv raka dojke

Diana Ferić
Diana Ferić

 Liga borbe protiv raka Šibensko - kninske županije, Lions klub "Luca", Građanski košarkaški klub Šibenka i ekipa iz 4.a razreda Osnovne škole Jurja Šižgorića sa svojom učiteljicom Helenom Šarić združenim snagama, kroz druženje i razgovor te šetnju gradom, obilježili su danas Dan ružičaste vrpce radi jačanja svijesti o potrebi preventivnih pregleda u borbi protiv raka dojke.

Uputili su nekoliko poruka poput: Mislite na svoje i na zdravlje svojih bližnjih, Educirajte se o prevenciji i liječenju karcinoma dojke, Redovno se samopregledavajte i pregledavajte, Odazovite se pozivima Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke i Podržite akcije Lige protiv raka na nacionalnoj razini, a posebno one u vašim gradovima i županijama.

Prva subota u listopadu rezervirana je za obilježavanje Dana ružičaste vrpce, nacionalne manifestacije posvećene oboljelima od raka dojke, koja se svake godine obilježava 7. listopada.

Iz kategorije: Vijesti