Datum objave: 21. Rujan 2023

PROGNOZA VREMENA / Pogoršanje s kišom i grmljavinom, za kninsko područje na snazi je žuti meteoalarm

Diana Ferić
Diana Ferić

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima i nestabilno, prognoza je za četvrtak Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Mjestimice se očekuju kiša i pljuskovi s grmljavinom, češći i jači na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, lokalno moguće izraženi.

Zbog grmljavinskog nevremena na snazi je žuti meteoalarm za riječku, kninsku i splitsku regiju. Na snazi je i posebno hidrološko upozorenje DHMZ-a. “Zbog prognoziranih grmljavinskih pljuskova koji lokalno mogu biti izraženiji te uslijed kojih može pasti i veća količina oborine u kratko vrijeme, tijekom noći i sutrašnjeg dana na području sjevernog Jadrana postoji mogućnost pojave bujičnih i urbanih poplava”, objavili su.

Vjetar umjeren južni i jugozapadni, na istoku i jugoistočni. Na Jadranu umjereno do jako jugo, južni i jugozapadni vjetar, ponegdje s olujnim udarima, na krajnjem jugu prolazno moguće i bura. Najviša temperatura između 24 i 29 Celzijevih stupnjeva.

Nestabilno u nastavku tjedna

Nestabilno će biti i tijekom petka, povremeni kiša i pljuskovi najizgledniji su duž Jadrana i u područjima uz Jadran, najavila je Tea Blažević, prognostičarka N1 televizij

U noći na subotu oborina će se intenzivirati, a tijekom subote, na prvi dan kalendarske jeseni, očekuje se jače pogoršanje s kišom i pljuskovima, grmljavinom, diljem zemlje, lokalno uz obilniju oborinu, osobito duž Jadrana i u područjima uz Jadran.

Zahladnjet će, osobito u unutrašnjosti. Novi tjedan donosi ponovnu stabilizaciju i bablje ljeto.

Iz kategorije: Vijesti