Datum objave: 05. Rujan 2023

VREMENSKA PROGNOZA / Zbog jake bude zatvoren Maslenički most, popodne će bura "pasti"

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog jake bure za sav promet zatvorena državna cesta DC54 Maslenica- Zaton Obrovački, izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub (HAK). Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje. Obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama DC50 i DC27, Karin-Zaton Obrovački-Gračac; Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Pretežno je sunčano u većem dijelu zemlje, ali i dalje vjetrovito, osobito duž obale. glasi prognoza vremena za danas. Na jugu zemlje, a popodne mjestimice i u unutrašnjosti bit će prolazno umjerene, u gorju i povećane naoblake, no zadržat će se uglavnom suho. Na Jadranu će tijekom dana puhati jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim. Ipak, u drugom dijelu dana će postupno oslabjeti, kažu iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Na automatskoj postaji Prizna jutros je zabilježen udar vjetra preko 140 km na sat pa ne čudi da su na snazi ograničenja u prometu, kaže meteorologinja N1Tea Blažević.

Iz kategorije: Vijesti