Datum objave: 18. Kolovoz 2023

VEČERAS POČINJU VEČERI DALMATINSKE ŠANSONE / Mirku Fodoru pridružuje se nova voditeljica - Antonia Ćosić koja vodi HTV -ove Vijesti iz kulture

Diana Ferić
Diana Ferić

26. Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku počinju večeras retrospektivom pjesama šibenskog i hrvatskog glazbenog velikana, Vice Vukova. Obilježit će se tako 87 godina od rođenja Vice Vukova, 50 godina njegove uspješne glazbene karijere i 10 godina od njegovog tragično odlaska s hrvatske glazbene scene.

Za glavnog izvođača programa odabran je Đani Stipaničev, a uz festivalski orkestar maestra Damira Marušića, nastupiti će gosti Ivo Pattiera, Đani Maršan, Gubec Kvartet, 3 Tenora i Nera Gojanović. Bila je najavljena  Vicina unuka Vita Vukov, ali njezino sudjelovanje nije potvrđeno. 

Ovogdišnje Večeri dalmatinske šansone imaju i novu voditeljicu. To je Antonia Čosić, voditeljica HRT-ovih Vijesti iz kulture koja će s epridružiti voditelju Mirku Fodoru. "Glasom, stasom i kompletnim habitusom jedna je od najugodnijih televizijskih pojava. Odiše privlačnom smirenošću i pozitivom, a na svom putu prošla je volontiranje s djecom u bolnicama i štićenicima u staračkom domu, radila je na radiju, bila savjetnica ministra zdravstva na početku pandemije koronavirusa, a danas nas pozdravlja s malih ekrana", napisali su o Antoniji kada se pojavila na malim ekranima. Prije toga je bila glasonogovornica Vilija Beroša, ministra zdravstva RH.

Iz kategorije: Vijesti