Datum objave: 28. Srpanj 2023

DIPLOMACIJA / Izraelski veleposlanik u Hrvatskoj na prijemu kod gradonačelnika Burića pohvalio Šibenik Dance Festival

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić primio je danas veleposlanika Države Izrael Garyia Korena. Susret je bio prilika za otvaranje niza tema od zajedničkog značaja u duhu partnerskih odnosa dviju mediteranskih država u kojima važnu ulogu zauzima bilateralna i suradnja na razini gradova.

Gradonačelnik je izraelskog veleposlanika upoznao s razvojnim potencijalima grada, kao i recentnim gospodarskim i  turističkim rezultatima Šibenika te mu je ukratko predstavio realizirane i buduće gradske projekte na području zaštite kulturne i povijesne baštine,  javne infrastrukture i visokog školstva. Pri tome je podsjetio na ambiciju razvoja Šibenika kao suvremenog grada malog i srednjeg poduzetništva, visokog školstva, turizma i zelenih tehnologija.

Veleposlanik Koren zahvalio se na prijemu iskazavši zadovoljstvo što drugi put boravi u Šibeniku, gradu iznimne ljepote i potencijala koji mu, kako je istaknuo, jamče svijetlu budućnost. Posebno je pohvalio domaćinstvo i organizaciju Šibenik dance festivala koji će večeras započeti izraelskom plesnom predstavom.

 

 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: