Datum objave: 20. Srpanj 2023

Poginuli kuhar na ribarici Mašun radio je pune 22 godine, u trenutku pomorske nesreće nije mu bilo spasa

Diana Ferić
Diana Ferić

Vatroslav Ugrinić (61) iz Tkona, kuhar koji je poginuo na ribarici Mašun strašnoj pomorskoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, 17. srpnja oko 19,35 sati u Murterskom moru radio je na tom brodu čak 22 godine. Usmrćen je u trenutku kada je u ribaricu Mašun u vlasništvu Tomislava Jakovljeva iz Tkona udarila motorna jahta hrvatskih oznaka na kojoj je bio bračni par iz Opatije s djecom, piše Morski.hr.

Motorna jahta duljine 12.49 metara svom je silinom udarila u desni bok ribarice na kojoj se u tom trenutku nalazilo devet članova posade. Jahta je pogodila ribaricu i od siline udara propela se na nju točno na mjestu gdje je u tom trenutku nesretni Vatroslav pripremao večeru i usmrtila ga.

Pokojnom Ugriniću koji je bio ujak vlasniku broda i na ribarici je radio od samih početaka, nažalost nije bilo pomoći, piše Zadarski.hr.

Vlasnik ribarice Tomislav Jakovljev  strašno je potresen zbog gubitka člana posade i nesreće:

- Utučen sam. Vatroslav je radio s nama 22 godine... U trenutku nesreće bio je u salonu, a jahta je došla nenormalnom brzinom i udarila svom silinom u kabinu i nadgrađe i to je bilo to. Ništa se nije uspjelo učiniti, smrt je uslijedila istu sekundu, na licu mista. Na toj jahti bili su muže, žena i dvoje dice. Odmah smo im pružili pomoć, a jahta je potonula. Vatroslav na žalost nije bilo spasa. Bilo nas je devet na brodu, nitko drugi nije stradao, samo Ugrinić. S Mašunom ribarimo već 22 godine, a Vatroslav je s nama bio od prvoga dana, najprije s ocem, sad sa mnom... Strašno, ne mogu više niti govoriti od šoka. Cijelu noć i dan davao sam izjave u kapetaniji, policiji, sudu, bolnici... Očevid je trajao deset sati jer se radilo o smrtnom slučaju, pa je procedura takva, ali to nas je sve dodatno iscrpilo – kazao je vlasnik broda Tomislav Jakovljev za Zadarski.hr.

FOTO: Morski.hr

Iz kategorije: Vijesti