Datum objave: 18. Srpanj 2023

PONOVO OBUSTAVILI RAD / Radnici cesta Šibenik traže smjenu direktora Miljkovića i isplatu pune plaće za lipanj

Diana Ferić
Diana Ferić

Radnici cesta Šibenikdanas su obustavili rad jer im direktor te tvrtke ne želi platiti dane koje su proveli u štrajku i tvrdi da je to dužan napraviti Sindikat prometa i veza Hrvatske. Od župana Marka Jelića traže da smijeni direktora.

Zahtijevamo od župana da naloži Nadzornom odboru da razriješi Roberta Miljkovića s funkcije direktora i da izda nalog računovodstvenoj službi da obračuna i isplati pune plaće za lipanj. Nakon ispunjenja ovih zahtjeva svi radnici Cesta Šibenik nastavit će s radom. Na ovakav potez nas je prisililo ponašanje direktora Miljkovića s kojim komunikacija i suradnja više nisu mogući” kazao je danas novinarima predsjednik SSSH Mladen Novosel.

U Sporazumu kojim je 4. srpnja okončan višetjedni štrajk među ostalim stoji da će "do 14. srpnja biti dogovoreni modaliteti isplate plaća radnicima za vrijeme štrajka".

Radnici danas tvrde da nitko u pisanom obliku nije donio odluku o modalitetima isplate plaće za dane provedene u štrajku. Zbog toga razmišljaju i o raskidanju Sporazuma kojim je štrajk zamrznut do ispunjenja dogovorenih ciljeva.

Djelatnici Cesta Šibenik danas su najavili i da će organizirati ispred zgrade Županije prosvjed u četvrtak od 14 do 16 sati.

FOTO: Arhiva

Iz kategorije: Vijesti