Datum objave: 29. Lipanj 2023

POTRAGA / HGSS - ovci pronašli mrtvo tijelo nestale Gabrijele Višnjić, objavili su što se sve događalo

Diana Ferić
Diana Ferić

Tragičan kraj imala je potraga za nestalom Gracijelom Višnjić koja je završena u srijedu 28. lipnja kada je na Meterizama pomoću drona pronađeno njezinino mrtvo tijelo, kako su jutros izvijestili iz šibenske policije. Dementna Gracijela Višnjić nestala je u petak, 23. lipnja u jutarnjim satima, kada se udaljila iz ljetnikovca u Danilu u smjeru Bilica, a posljednja lokacija na kojoj je viđena bila je na Meterizama u Šibeniku. Šibenski HGSS je na svojoj Facebook stranici objavio je detalje potrage.

Netom što su došli svojim kućama nakon trodnevne akcije vezane za pad helikoptera u kanjonu Čikole, gdje su spašavatelji HGSS stanice Šibenik bili angažirani, u večernjim satima u petak 23. lipnja na stanični mobitel stiže im poziv da je u gradu Šibeniku u gradskom predjelu Meterize ranije tog dana nestala starija ženska osoba. 

Za kratko vrijeme ponovno se okupljaju te izlaze na teren u potragu. Po saznanjima policije žena se nalazi negdje u krugu gradskih četvrti Meterize, Jurasi i Šubićevac. Te su četvrti na rubnim dijelovima grada te se potraga vodi istovremeno u urbanom dijelu i na okolnim brdima. Nešto iza pola noći stupa se u telefonski kontakt sa izgubljenom osobom, ali zbog njezine bolesti koja je iz spektra demencije to ne daje nikakvih rezultata. Na kasnije telefonske pozive osoba više nije odgovarala.

Potraga traje do 3 sata te spašavatelji odlaze na odmor da bi se već u 8 sati ponovno našli i nastavili s pretraživanjem terena. Kako se dolazi do novih saznanja tako se mijenja i fokus pretrage. Uskoro se pridružuju kolege iz raznih stanica, a u narednim danima angažirani su i vatrogasci te naravno policija s kojom se od početka potrage usko surađuje.

Potraga tako ide iz dana u dan te konačno u srijedu 28. lipnja operater bespilotne letjelice HGSS stanice Šibenik na krševitom djelu gradske četvrti Meterize uočava osobu. Do nje dolaze zemaljske snage te konstatiraju da je nažalost preminula.

U ovoj akciji osim ljudi na terenu korišteni su resursi OBS-a (odjel bespilotnih letjelica) HGSS-a, potražni timovi (čovjek i pas) te se konzultiralo s Odjelom za potrage i lavine i Odjelom za voditelje potraga HGSS-a. Također svoj obol dali su i vatrogasci raznih vatrogasnih postrojbi s ovog područja te građani koji su dojavili neke bitne podatke o kretanju nestale osobe.

HGSS obitelji i prijateljima pokojnice izražava iskrenu sućut.

Iz kategorije: Vijesti