Datum objave: 24. Studeni 2021

OČEKIVANO ? Nakon današnjeg istupa Stipe Petrine teško da je moguć opstanak županijske vlasti

Diana Ferić
Diana Ferić

Stipe Petrina, načelnik Općine Primošten  i predsjednik Županijske skupštine,  gostujući na Radio Ritmu pozvao je župana šibensko-kninskog Marka Jelića da ponudi ostavku i na nove izbore za župana ide bez potpore Nezavisne liste Stipe Petrine, piše ŠibenikIN.

"Ako mi netko tko ima ambicije voditi 100 tisuća ljudi, a to je Župan, ne ispoštuje ono što dogovorim s njim, onda ja reagiram na jedini mogući način a to je da objavim javno i odbijem ono što nije usuglašeno među partnerima", obrazložio je Petrina. Riječ je o Prijedlogu rebalansa proračuna koji, kako tvrdi Petrina, Jelić nije usuglasio s  koalicijskim partnerima, pa vijećnici njegove liste za njega nisu jučer, na sjednici Županijske  skupštine , digli ruku.  

Petrina je kazao da Jelić u pola godine, otkako je na poziciji župana, nije učinio ništa konkretno te da negira da ga je njegova lista (NLSP) dovela na to mjesto.

"Gospodine Jeliću dajte ostavku pa idemo na nove izbore, da vidimo kom’ obojci, kom’ opanci",  poručio  mu je tvrdeći da je Župan manipulator koji  "svaki put pilu okrene naopako" te da ili ne želi ili ne zna raditi.

Iris Ukić Kotarac, Petrinina donedavna desna ruka u Općini Primošten, a odnedavna dožupanica Iris Ukić Kotarac, nije bila Jelićev izbor za to mjesto, rekao je Petrina.

"Bila je to cijena koju je Jelić morao platiti. On joj se jučer  poslije sjednice prijetio riječima  "vidjet ćete vi i ovo i ono…". Nitko, ali baš nitko, neće graditi svoju karijeru na rejtingu i poštenju Stipe Petrine i Nezavisne liste", upozorio je   Petrina.

Bez emocija, smireno , možda čak i flegmasto reagirao je župan Marko jelić na Petrinin poziv.

"Ne mogu reći da to nije bilo očekivano. Statistička je vjerojatnost da se nešto takvo moglo dogoditi, a mi radimo dalje normalno. Operativni sustav Županije mora funkcionirati, a ovaj politički dio ima svoj izričaj i to je tako. Ta se dva svijeta dodiruju i mogu paralelno funkcionirati. Sve je to politika i folklor, ponašanje s ciljem dobivanja političkih poena ili čuvanja položaja. Svi koji me poznaju znaju da nisam konfliktna osoba, baš suprotno, sukobe pokušavam smiriti. Sa zamjenicom Iris Ukić Kotarac s Petrinine liste nemam problema, ona ima svoje poslove koje odrađuje, ali sigurno joj u ovoj situaciji nije lako", rekao je župan Marko Jelić za ŠibenikIN.

 

Iz kategorije: Vijesti