Datum objave: 23. Listopad 2019

Učitelji i profesori u štrajku jutros pjevali premijeru Plenkoviću poznate melodije s posebno pripremljenim tekstovima

Diana Ferić
Diana Ferić

Članova sindikata osnovnih i srednjih škola u koji štrajkaju već dva tjedna tražeći povećanje koeficijenata složenosti poslova organizirali su danas poseban perfomance odnosno kulturno - prosvjedni skup na Markovu trgu u Zagrebu. Njih pedesetak okupilo se jutros najprije ispred HNK u Zagrebu, odakle su 'oboružani' zastavama i harmonikom krenuli na Markov trg.
Članovi Hrvatskog sindikata učitelja i Nezavisnog sindikata srednjih škola Hrvatske nastupit će uz pratnju harmonike kao sindikalni band aid 'Škola za život', najavili su sindikalni čelnici, kako bi vladajućima poslali poruku 'da su ovdje i da znaju i mogu puno toga', javlja N1.


Raspjevani prosvjed održava se paralelno s ulaskom štrajka prosvjetnih radnika u treći tjedan, danas u sklopu cirkularnog štrajka ne rade škole u Varaždinskoj, Istarskoj, Koprivničko-križevačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.
Sindikalni čelnici tvrde da iz prosvjetnih redova dobivaju snažnu potporu da ustraju u borbi za veće koeficijente zaposlenima u osnovnim i srednjim školama i time riješe problem zaostajanja njihovih plaća.

 

Iz kategorije: Vijesti