Datum objave: 16. Listopad 2019

Inovatori Društva Faust Vrančić osvojili zlato na izloži inovacija u Iloku

Diana Ferić
Diana Ferić

Inovatori splitske tvrtke Amplifico koji su članovi šibenskog Društva inovatora "Faust Vrančić" osvojili su sa svojom pametnom parking barijerom „Parklio“ zlatnu medalju na regionalnoj izložbi inovacija Inventum 2019. koja je održana u Iloku od 11 do 13. listopada 2019.

 

 

U svake godine sve jačoj regionalnoj konkurenciji sajma inovacija, dečki iz Amplifica su kao članovi Društva inovatora Faust Vrančić osvojili još jednu nagradu za svoj uistinu vrijedan proizvod. Kako navode iz firme iza koje stoje Dario Boras, Marko Smoljo, Karlo Gašpar i Josip Labrović pametna parking barijera „Parklio“ je uređaj za napredno osiguranje parking mjesta, upravljan pomoću aplikacije na mobilnom telefonu. Ključevi se turistima, članovima obitelji ili zaposlenicima dijele putem mobilne aplikacije te nije potreban dolazak na lokaciju. Parklio je 100 posto hrvatski proizvod i to izvozni!

 

"Društvo inovatora Faust Vrančić prepoznalo je ekipu Amplifica kao jedan od pokretača razvoja naše sredine. To je i na Inventumu 2019. potvrdila stručna javnost dodijelivši im glavnu nagradu. Bilo bi izvrsno kada bi još češće vidjeli Parklio u gradovima i općinama širom Dalmacije i Hrvatske", kažu u Društvu "Faust Vrančić.


 

Iz kategorije: Vijesti