Datum objave: 14. Listopad 2019

Šibenik je ove godine, Draženu u čast, domaćin Prvenstva Hrvatske u cestovnom trčanju

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju bit će ove godine, u čast rođendana legendarnog Dražena Petrovića održanu u Šibeniku, a Šibenik će ponovo biti domaćin utrka Draženova četvorka i Šibenski deset
Šibenska riva će u subotu, 19. listopada 2019. biti domaćin najboljim hrvatskim dugoprugašima i mnogobrojnim trkačima i rekreativcima koji će otrčati svoju dionicu neposredno uz more, uživajući u prelijepom šibenskom ambijentu. Sve utrke startaju i završavaju na rivi, ispred Trga Pavla Šubića, a kompletan program započinje dječjim utrkama od 9:30 sati za koje se prijavljuje na licu mjesta bez kotizacije. Djeca od 1. do 4. razreda osnovne škole i vrtićka djeca imaju svoje dionice od 100 do 400m i najboljih troje nagrađuju se medaljama i stripovima Dražena Petrovića, priopćili su iz Ureda šibenskog gradonačelnika.

Prvenstvo Hrvatske počinje u 10:30 sati utrkom kadeta na 3km čija se dionica u cijelosti odvija na rivi, a start utrke na 10km je u 11:00 sati. Trče se dva kruga od 5km, a utrka na 10km, osim što je službeno Prvenstvo Hrvatske, otvorena je za sve trkače s napunjenih 14 godina. Završna utrka dana je kao i do sada, Draženova četvorka, utrka na 4km u skladu s Draženovim brojem na dresu. Na ovoj utrci se očekuje puno rekreativaca, mladih i sportaša iz drugih sportova, koji svojim dolaskom i trčanjem obilježavaju sjećanje na šibenskog košarkaškog Mozarta. Ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske jamac je izvrsne kvalitete trkača koji će ove godine doći u Šibenik te dokaz kvalitete organizacije i podrške koju Grad Šibenik pruža.

Svi sudionici dobivaju jedinstvene Champion majice s Draženovim likom – ove godine u dresu Portland Trail Blazersa, a najbolji osim medalja, pehara i novčanih nagrada u utrci na 10km dobivaju i vrijedne poklone iz Muzeja Dražena Petrovića.

Šibenske utrke su i završnica Adria Running Toura. Nagrada je Ford Fiesta na korištenje od 5 godina, a osvojiti je može trkač koji nastupio na jednoj od prethodnih utrka i otrčao utrku u Šibeniku.
 

Iz kategorije: Vijesti