Datum objave: 09. Listopad 2019

Mirenje propalo, sutra štrajk u svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj

Diana Ferić
Diana Ferić

Štrajk u svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj počinje sutra, 10. listopada jer je propao postupak mirenja između Vlade i školskih sindikata koji je počeo u ponedjeljak, a  nastavljen je u srijedu . Predstavnici Vlade ponudili su povećanje plaća od 2 posto od 1. listopada i još dva posto od 1. lipnja 2020. što je sindikalistima neprihvatljivo, kako je  novinarima kazao nakon sastanka sindikalist Branimir  Mihalinec najavivši kako učitelji i profesori sutra stupaju u štrajk.

 Sastanak je  i danas trajao nekoliko sati,  ali bez rezultata.  Prvi put će u Hrvatskoj biti proveden cirkularni štraj prosvjetara što znači da će sutra štrajkati svi, a od petka pa nadalje štrajk će se održavati u školama u nekoliko županija. Sindikalisti će svakog dana na konferenciji za novinare najavljivati koje će škole biti sutradan ui štrajku. 

 

Nezadovoljni niskim plaćama učitelja u osnovnim i srednjim školama, sindikati prosvjetnih radnika Od Vlade traže povećanje plaća za 6,11 posto. Štrajk će trajati do ispunjenja njihovih zahtjeva. 

 

Iz kategorije: Vijesti