Datum objave: 26. Rujan 2019

DANAS: Premijera dokumentarca o šibenskom rock bandu "Polaris". 1. program HTV-a, 11 sati

Diana Ferić
Diana Ferić

Dokumentarni film o šibenskom rock bendu "Polaris", o Goranu Baranoviću Mišu, Zoranu Košuljandiću, Ivici Žuriću i Davoru Crnogaći, bit će premijerno prikazan danas na 1. programu HTV-a u 11,10 sati.
Film "Od Jadnika do Polarisa" prvi je dokumentarac koji govori o šibenskom rock and rollu, šibenskoj rock kulturi i korijenima suvremene hrvatske rock glazbe u Šibeniku. Film je djelo redatelja Ive Kuzmanića, a nastao je temeljem tekstova i istraživanja novinara Stanka Ferića. Četvrti je to film iz serijala "Priče s končom iz borše Stanka Ferića" kojeg je realizirao Programski odjel Kultura HTV-a, emisije pučke i predajne kulture.

Premijera:
četvrtak 26. rujna:
HTV 1, 11,10 sati

Reprize:
subota 28. rujna:
HTV 3 - 14.00 sati
HTV 4 - 12.30 sati

Redatelj: IVO KUZMANIĆ
Scenaristi: IVO KUZMANIĆ, ALEKSEJ PAVLOVSKY
Istraživač i narator: STANKO FERIĆ
Direktor fotografije: DUŠAN VUGRINEC
Snimatelj: IVAN BREZOVEC
Montažer: FILIP KARABELJ
Autor originalne glazbe: ALAN BJELINSKI
Snimatelj tona: KREŠIMIR TRSLIĆ
Tonska obrada: SINIŠA TVORIĆ
Rasvjeta: BORIS ZIMŠEK
Kolorist: ROBERT CECELJA
Tajnica režije: ŽAKLINA KOMLJEN
Producentica: SANJA IVANČIN
Urednik: ALEKSEJ PAVLOVSKY
Trajanje: 30,05 min

U Šibeniku postoji rock band, koji i nakon pedeset godina glazbenog iskustva još uvijek održava probe, a povremeno i nastupa. Riječ je o sastavu Polaris, okupljenom tijekom druge polovice 1960-ih, kad su njegovi članovi bili srednjoškolci. Naravno, i dalje sviraju glazbu upravo tog vremena, koja ih jednako opčinjava, kao i njihovu publiku. Međutim, kroz njihova svjedočanstva, osim o glazbenim fascinacijama, možemo čuti i puno toga zanimljivog o tadašnjem načinu života, kao i o duhu vremena koji je tih godina vladao Šibenikom – u još jednoj priči s končom, iz borše Stanka Ferića.
Sve o bendu "Polaris" i snimanju dokumentarnog filma "Od Jadnika do Polarisa" potraži u časopisu "Volim Šibenik" broj 31:   https://issuu.com/volimsibenik/docs/volim__ibenik_no31__1_ 

Iz kategorije: Vijesti