Datum objave: 19. Rujan 2019

Vodičanin Tomislav Ivas Mede našao na bankomatu nekoliko tisuća kuna, predao ih policiji i traga za vlasnikom

Diana Ferić
Diana Ferić

Vodičanin Tomislav Ivas Mede pronašao je na bankomatu u Vodicama poveću svotu novaca i predao ga policiji, a preko lokalnog portala Info Vodice traži vlasnika.

Uobičajena kupovina mesa danas je za našeg sugrađanina završila sa zanimljivim epilogom. Naime, naš pošteni Tomislav Ivas Mede na bankomatu HPB-a do mesnice Miletić pronašao je poveću svotu novaca. Odmah nas je pozvao da mu preko portala pomognemo pronaći vlasnika, piše Info Vodice.

 

- Jesam li se usrićija ili ne, glupo je kazati. Šta ako je ostalo nekoj sirotinji ovdi, ja ne bi moga mirno spavati. Ja bi to vratija, a kako ću doći do njega, sada stvarno ne znam. Želija bi da mi se čovik javi, nije svaki drugi danas vadija tri tisuće kuna, kazao nam je na početku pošteni nalaznik Tomislav Ivas Mede.
U međuvremenu smo zajedno istražili što zakon kaže vezano za pronalazak novca na bankomatima. U ovom slučaju radilo bi se o kaznenom djelu 'Utaja' iz članka 232. Stavak 2. Kaznenog zakona što na sebe može vući i privatne tužbe, pa kako naš pošteni Mede ne bi u cijeloj priči kazneno odgovarao ili slučajno ispao nekakav kriminalac, novac je predao vodičkoj policiji.
Pitali smo ga i šta bi učinio s tim novcem da to nije bilo potrebno i da se ne nađe vlasnik.

- Poili bi i popili, malo zapivali i svi se skupa počastili. A šta drugo!

 

Prvotno nam je dao svoj kontakt kako bi ga mogao kontaktirati vlasnik ovih kuna koje bi mu vratio, a mi ga sada ostavljamo mimo njegova odobrenja kako bi mu se sada kao poštenom nalazniku mogao zahvaliti, prenosimo s portala Info Vodice.
Tomislav Ivas Mede: +385997921315

FOTO:Info Vodice
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3