Četvrtak, 19 Rujan 2019 15:02

Okolnosti u kojim je izbio požar na raketnoj topovnjači Vukovar još se ispituju, ozlijeđenih nema

Napisala: 
Okolnosti u kojim je izbio požar na raketnoj topovnjači Vukovar još se ispituju, ozlijeđenih nema

Nakon nekoliko sati ugašen je požar koji je izbio jutros oko 10 sati na topovnjači "Vukovar" koja se radi remonta nalazila u brodogradilištu Iskra u Šibeniku, nekadašnjem Remontnom brodogradilištu Šibenik. Nema ozlijeđenih, a troje ljudi - jedan član posade i dvojica radnika Iskre bili su hospitalizirani zbog toga što se se nagutali dima.

 

Ministarstvo obrane priopćilo je sljedeće: "U Remontnom brodogradilištu Šibenik u četvrtak, 19. rujna 2019. u jutarnjim satima izbio je požar uslijed radova na raketnoj topovnjači RTOP-41 'Vukovar', koji je uspješno ugašen. Požar je izbio uslijed radova koje obavljaju djelatnici Remontnog brodogradilišta Šibenik.Prema trenutno dostupnim informacijama, pripadnici Hrvatske ratne mornarice koji su se nalazili na mjestu događaja uočili su požar i odmah izvukli djelatnika brodogradilišta iz kabine, u kojoj su izvođeni radovi. Pripadnici HRM-a, koji su članovi posade broda, odmah su pristupili gašenju požara kojem se priključilo i 13 vatrogasaca s četiri vozila Javne vatrogasne postrojbe Šibenik i uspješno ga ugasili.Nema ozlijeđenih, a zbog posljedica udisanja dima jedan član posade broda i dva djelatnika brodogradilišta zbrinuti su u Općoj bolnici Šibenik. Naime, raketna topovnjača 'Vukovar' nalazi se na redovnom održavanju koje obavljaju djelatnici Remontnog brodogradilišta Šibenik. U tijeku je utvrđivanje okolnosti ovog događaja, uslijed kojega je nastala materijalna šteta".

Foto:Hravtska danas

 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!