Utorak, 17 Rujan 2019 13:05

Tonči Restović predlaže gradonačelniku Buriću da se rasterete poduzetnici dok traju intezivni građevinski radovi u gradu

Napisala: 
Tonči Restović predlaže gradonačelniku Buriću da se rasterete poduzetnici dok traju intezivni građevinski radovi u gradu

Gradonačelniče, smanjite gradske režije za vrijeme trajanja raskopanih cesta grada, poručuje u svom otvorenom pismu gradonačelniku Buriću predsjednik GO SDP -a Šibenik Tonči Restović.

Poštovani gradonačelniče, ususret intenzivnom planu raskopavanja gradskih ulica i ulica nekih gradskih naselja, koristimo ovakav način da se obratimo prema instituciji gradonačelnika grada Šibenika i našoj javnosti. Već nekoliko mjeseci, a u nekim kvartovima (Šubićevac) i par godina, svjedočimo blokiranju redovnog prometovanja radi raskopanih ulica uslijed određenih radova. U narednim danima, kako mediji prenose, slijedi jedan vrlo intenzivan dio projekta aglomeracije. Takav intenzitet radova dodatno de blokirati ceste prema glavnim administrativnim uredima i institucijama našeg grada, što de našim sugrađankama i sugrađanima, našim poduzetnicima, malim obrtnicima, rezultirati znatno povećanim troškovima za prijevoz, gorivo, a ponajviše puno izgubljenog vremena provedeno u gradskim gužvama. Pozivamo Vas da u razdoblju od 1 godine smanjite gradske režije kako bi našim ljudima omogućili da što lakše prođu ovakve dugotrajne prometne turbulencije u gradu. I kad radova nema, komunalne aktivnosti niste usmjerili ka rješavanju gorućih prometnih i komunalnih problema grada, ovo najmanje što možete učiniti za naše sugrađanke i sugrađane. Šibenski SDP predlaže da smanjite režije na slijediti način:

1. 1 godina bez plaćanja komunalne naknade za građane i poduzetnike
2. uvođenje jedinstvene cijene parkinga za sve pozicije na kojima se vrši naplata na cijenu 1 kn/h
3. smanjenje cijene vode i odvoza otpada prema procjenama gradskih tvrtki

 

Na zadnjem gradskom vijeću istaknuli ste da niti jedna gradska tvrtka ne ostvaruje dobit, no na istom gradskom vijeću ste vrlo brzo demantirani upravo od strane istih tvrtki, što samo dokazuje da imate realan financijski prostor za ovakvu jednogodišnju odluku. To isto dokazuje da ili namjerno obmanjujete javnost nekim podacima o poslovanju gradskim tvrtkama ili Vas vodstva tih gradskih tvrtki netočno informiraju. Jedno i drugo je loše za naš grad, no o tome drugom prilikom", stoji u tom pismu.
 

 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!