Datum objave: 14. Rujan 2019

U spomen na Rujanski rat košarku u Šibeniku igraju košarkaši u kolicima pod pokličem "Oba dva"

U spomen na Rujanski rat košarku u Šibeniku igraju košarkaši u kolicima pod pokličem "Oba dva"
Diana Ferić
Diana Ferić

Međunarodni turnir košarke u kolicima "Oba su pala", 12. za redom, na kojemu sudjeluju ekipe vojnih i civilnih invalida iz Sanskog Mosta, Bihaća, Kostrene, Zadra, Splita i Vodica, kao domaćina otvoren je danas u sportskoj dvorani OŠ Meterize, u sklopu obilježavanja 28. obljetnice rujanskog ratnog podviga

 

 

To je natjecanje okupilo 60-ak sudionika, među kojima je i djevojka Lukrecija koja nastupa za ekipu Kostrene. Otvorio ga je Ivan Vukić, državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja koje je i ovaj put preuzelo pokroviteljstvo nad manifestacijom.
Dobrodošlicu natjecateljima je poželio i Paško Rakić, zamjenik gradonačelnika Šibenika podsjetivši goste na činjenicu što se upravo u mjesecu rujnu obilježavaju za grad značajni dani.

 

"U rujnu slavimo Dan grada Šibenika i blagdan njegovog nebeskog zaštitnika sv. Mihovila, ali i obljetnicu slavne bitke za Šibenik u Domovinskom ratu kada je 1991. godine, zahvaljujući hrabrošću i odlučnošću hrvatskih branitelja, spriječen neprijateljski plan da se zauzimanjem Šibenika Hrvatska presiječe na dva dijela", kazao je Rakić.

 

Alena Bračanova, koordinatora turnira, kaže da je važnost sportskih susreta, uz ostalo, u animiranju novih članova klubova i želji da se pridruže velikoj obitelji sportaša invalida.

 

Alen Bračanov je teško stradao i postao 100 postotni invalid upravo  u Rujankoj bitci za Šibenik, a ozlijeđen u na šibenskom mostu.


Sutra će se u dvorani na Meterizama igrati utakmice za prvo, treće te peto mjesto, a bit će organizirano i pucanje trica za najboljeg tricaša.
 

Iz kategorije: Vijesti