Petak, 06 Rujan 2019 17:24

Privedeno još 10 osoba koje su planirano i ciljano izveli napad na vlasnika i goste kafića u Uzdolju zbog nacionalne mržnje

Napisala: 
Privedeno još 10 osoba koje su planirano i ciljano izveli napad na vlasnika i goste kafića u Uzdolju zbog nacionalne mržnje

 Privedeni su danas u istražni zatvor i ostali osumnjičeni nad kojima su policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske i Policijske uprave splitsko-dalmatinske proveli kriminalističko istraživanje i to dvojica 19-godišnjaka, 21-godišnjak, četvorica 23-godišnjaka i dvojica 25-godišnjaka i 29-godišnjak zbog sumnje da su počinili kaznena djela nasilničkog ponašanja u vezi zločina iz mržnje, oštećenje tuđe stvari te da su nanijeli tjelesne ozljede na štetu 37-godišnje vlasnice ugostiteljskog objekta i još četiri osobe, od kojih jedna maloljetna osoba, špriopćila je PU šibensko - kninska.

 

Osumnjičeni su, kao pripadnici jedne navijačke skupine iz Splita, 21. kolovoza ove godine s više osobnih vozila se uputili prema mjestu Uzdolje, kako bi otišli u ugostiteljski objekt, gdje su se susreli s ranije prijavljenim, znajući da se u tom ugostiteljskom objektu prati nogometna utakmica Crvena Zvezda-Young Boys. U ugostiteljskom objektu su se susreli s ranije prijavljenim, a došli su s namjerom nasilničkog ponašanja prema zatečenim osobama.

 

Nakon dolaska u Uzdolje parkirali su vozila uz cestu u blizini ugostiteljskog objekta oštećene, nakon čega je jedan od osumnjičenih izašao iz vozila i otišao pješice u navedeni kafić s ciljem izviđanja, gdje se zadržao kraće vrijeme, izvidjevši situaciju o gostima kafića, a potom se vratio do osumnjičenih.
Potom su se oko 22.15 sati osobnim vozilima dovezli ispred ugostiteljskog objekta u koji su ušli, zajedno s ranije prijavljenim, maskiranih lica s tzv. fantomkama, majicama i maramama, noseći u rukama razne drvene i metalne predmete, dok su vozači ostali čekati u vozilima.

 

Ulaskom u ugostiteljski objekt, zbog mržnje na nacionalnoj osnovi osumnjičeni su verbalno vrijeđali oštećenu vlasnicu objekta i zatečene goste, uništavajući inventar ugostiteljskog objekta palicama. Potom su palicama napali zatečene goste u objektu zbog čega je njih petero lakše ozlijeđeno, među kojima i jedan maloljetnik.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 10 osumnjičenih su, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, dok će protiv jednog od osumnjičenih 19-godišnjaka biti podnesena kaznena prijava redovnim putem jer su tijekom ovog kriminalističkog istraživanja prikupljene obavijesti i dokazi koji ga sumnjiče za ova kaznena djela.

FOTO:Šibenik In

   

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!