Datum objave: 03. Rujan 2019

Temperatura zraka pala za 8 stupnjeva, protekle noći izbrojeno 890 munja na šibenskom području

Diana Ferić
Diana Ferić

Najavljeni prolaz hladne fronte koja će otpuhati sparinu i vrućinu s ovih prostora i uvesti nas polako u jesen rano jutros iza 3h rezultiralo je razvojem jakog grmljavinskog nevremena koje je zahvatilo šire šibensko i uglavnom priobalno područje pri čemu je grmljavinski senzor u dva sata vremena izbrojao čak 890 munja!, prenosimo s portala Šibenik Meteo.


Prema mjerenjima AMP-ova najviše kiše je palo na krajnjem jugu županije, odnosno na Punta Planki gdje je postaja izmjerila 35 litara kiše po metru četvornome, a zatim sa 31 litrom slijedi Brodarica. Na širem gradskom području Šibenika izmjereno je od 18 do 25, na Žirju 18, Rogoznici, Drnišu i Vodicama od 11 do 14 litara kiše. Najmanje oborina od 2 do 5 litara palo je na zapadu i sjeveru županije. Na dijelu obale ovo su gotovo prve oborine nakon gotovo više od mjesec dana suše.

 

Uz kišu prolazom fronte probila je i umjerena bura s kojom je i osvježilo pa su se temperature zraka spustile i do 8 stupnjeva i kreću se od 17 do 20°C.

 

U nastavku jutra oborine će postupno slabiti i prestati, a do sredine dana očekuje se i raskidanje naoblake uz pretežno sunčano vrijeme u nastavku dana. Uz umjerenu do umjereno jaku buru u odnosu na prethodne dane biti će ugodno uz temperature zraka od 18 do 26°C.

 

Iz kategorije: Vijesti