Datum objave: 31. Kolovoz 2019

Novi brodar brodom "Antonija" od danas prevozi putnike na Kaprije i Žirje,raskinut ugovor s Catamaran lineom

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon niza pritužbi i problema Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet je raskinulo Ugovor o obavljanju javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu na državnoj brzobrodskoj liniji 9502 Žirje – Kaprije - Šibenik i obratno s brodarom Catamarn Line iz Splita pa od danas 31. kolovoza tu liniju održava novi brodar G&V Line Iadera i to putničkim brodom "Antonija" koji može prevesti 194 putnika odjednom, a izgrađen je 2002. godine.

 

"Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet je dana 26. kolovoza 2019. godine donijelo Odluku o raskidu Ugovora o obavljanju javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu na državnoj brzobrodskoj liniji 9502 Žirje – Kaprije - Šibenik i obratno sklopljenog dana 8. prosinca 2017. godine s brodarom Catamaran Line d.o.o iz Splita, koji je liniju održavao s brodom Komiža, a zbog kršenja ugovornih obveza. Brodar Catamaran Line d.o.o. iz Splita liniju je obavljao do jučer, 30. kolovoza 2019. godine"; stoji u priopćenju te agencije.

Na neodržive probleme u održavanju te linije najupornije je ukazivao vijećnik Liste MB 365 u Gradskom vijeću Grada Šibenika Anton Dobra koji ej u nekoliko navrata pisao i nadležnom ministarstvu i  Agenciji za obalni linijski pomorski promet tražeći da se mještanima Žirja i kaprija osigura barem pouzdana brodska brza linija za te otoke. 

 

Agencija za obalni linijski pomorski promet provela je žurni postupak sukladno Zakonu o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu (NN 33/06, 38/09, 87/09, 18/11, 80/13 i 56/16) te odabrala brodara G&V Line Iadera koji će temeljem ugovora o obavljanju privremenog prijevoza na toj liniji obavljati prijevoz do odabira najpovoljnijeg ponuditelja temeljem otvorenog postupka javne nabave.

 

Iz kategorije: Vijesti