Datum objave: 22. Kolovoz 2019

Maskirani napadači divljali u dva kafića na kninskom području dok su gosti gledali igru Crvene zvezde

Maskirani napadači divljali u dva kafića na kninskom području dok su gosti gledali igru Crvene zvezde
Diana Ferić
Diana Ferić

Maskirani napadači upali su sinoć oko 22.30 sati u jedna kafić u Uzdolju kod Knina, porazbijali inventar i ozlijedili nekoliko gostiju među kojima je i jedna maloljetnik, navodno dijete od 9 godine. Niti pola sata nakon toga sličan se incident dogodio u kafiću u Đevrskama, potvrdila je jutros Pu šibensko - kninska. U izvješću kažu da su napadači za sada nepoznate osobe, ali je policija privela nekoliko ljudi koje povezuje s tim događanjima.


"Dojavu o incidentu smo dobili oko 22:30. U ugostiteljski objekt u Uzdolju uletjele su za sada nepoznate osobe. Prvo verbalno, a onda i tjelesno napali su vlasnicu i goste u ugostiteljskom objektu. Pet je osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede, među njima je i jedan maloljetnik. Ubrzo nakon toga smo dobili dojavu o incidentu u ugostiteljskom objektu u selu Đevrske. Nepoznati počinitelji napali su vlasnika i goste u ugostiteljskom objektu. U tom incidentu nema ozlijeđenih", kaže glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor.

Budući da su se napadi dogodile u vrijeme kada se u tim kafićima gledala nogometna utakmice Crvene zvezde  protiv Young Boysa sumnja se da je razlog napada nacionalna netrpeljivost.

 Naime, portal Feral News  piše  da se radi o petnaestak maskiranih osoba koji su upali u kafić "Buffet Petko" u Uzdolju te da je do napada došlo u vrijeme dok je Crvena zvezda igrala play-off kvalifikacije za Ligu prvaka u Bernu protiv Young Boysa. Među gostima su se u to vrijeme nalazile i žene i djeca koji su prevezeni u Opću i veteransku bolnicu Hrvatski ponos u Kninu. Hospitalizirano je ukupno pet osoba, uključujući i devetogodišnjaka te vlasnike kafića. Feral News neslužbeno doznaje da je vlasnik kafića pogođen bocom u glavu, a njegova supruga ima posjekotinu na nozi. Provokacije koje su se čule bile su na nacionalnoj osnovi, prenosi Dnevnik.hr.

FOTO:Feral News
 

Iz kategorije: Vijesti