Datum objave: 15. Kolovoz 2019

Iznenada nas je napustio Šime Panjkota, jedan od zadnjih iskonskih Šibenčana

Diana Ferić
Diana Ferić

Nije imao nikakvu funkciju, dapače prije Domovinskog rata je bio vozač kamiona "Čistoće", a u Domovinskom ratu hrabri pirotehničar, ali Šibenčani se na društvenim mrežama s takvim dignitetom opraštaju od danas iznenada preminulog Šime Panjkote kao da je bio i službeno istaknuti član zajednice. A bio je itekako istaknut, unatoč tome što nije imao službene  funkcije, najprije po tomu što je radio u Domovinskom ratu, a onda po svojoj čuvenoj konobi i ljubavi prema Šibeniku.

 

"Kada iz nebesa padaju sikire, kao navečer, na blagdan sv. Martina, tada je najbolje sklonište lijepa, prostrana konoba u prizemlju obiteljske kuće Šime Panjkote u Crnici. Tu je po peti put zaredom održano "Martinje kod Šime" i opet se kod poznatog Šibenčanina, legendarnog pirotehničara iz Domoviskog rata i mirnodopskog pjevača u zboru Katedrale sv. Jakova okupilo veselo društvo prijatelja da bi se kušala mlada vina, uživalo u pjesmi i druženju uz obilje smijeha i priče iz vremena didova, kada su toverne bile glavne škole pisme i mjesta druženja težaka, a kite od borića, smrike i masline visile posvuda na kantunima gradskih kuća, označavajući vrstu vina na toku", napisao je u jednoj od svojih priča šibenski novinar Brane Periša.

 

Posljednji pozdrav preko svoje Facebook stranice uputili su mu i članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata grada Šibenika.
"Neka ti je laka Hrvatska gruda ‘Viteže’ koju si neizmjerno volio i počivaj u miru. Srest ćemo se negdje u nebeskim prostranstvima", napisali su. Šime je, kako je to napisao Željko Krnčević, bio jedna od zadnjim iskonskih Šibenčana. Slava mu!!!

 

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3