Datum objave: 15. Kolovoz 2019

Tisuće vjernika na proslavi svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije u Vrpolju

Tisuće vjernika na proslavi  svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije u Vrpolju
Diana Ferić
Diana Ferić

Više tisuća vjernika okupilo se jutros u Vrpolju na proslavi svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije u Vrpolju.Prigodom svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo ili Velike Gospe misno slavlje u marijanskom svetištu Šibenske biskupije Vrpolju predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Među svećenicima bio je i župnik i upravitelj svetišta u Vrpolju don Ante Omazić. Slavlje je započelo procesijom sa čudotvornom Gospinom slikom u kojoj su sudjelovali predstavnici kulturno umjetničkih društava i marijanskih molitvenih udruga s područja Šibenske biskupije. Sudjelovala je veća skupina Katoličkih skauta iz Šibenske biskupije i Riječke nadbiskupije.

 

– U tolikim trenucima povijesti našega naroda, i kad smo bili svedeni na „ostatke ostataka“, po vjernosti Bogu, po pobožnosti Blaženoj djevici Mariji, naš je Hrvatski narod dobio milost novih uzleta, pobjeda, napretka. Zar ćemo onda sumnjati, predavati se beznađu i besmislu? Ne zaboravimo djela Božjih u našim životima, u povijesti našega naroda. Uvijek smo opstali, nevolje nadvladali kad smo se po Mariji Bogu vraćali, zapovijedi njegove držali, iz vjere živjeli. Zašto bi to danas bilo neostvarivo? – poručio je u homiliji biskup Rogić.

 

Veliki broj vjernika pohodio je Vrpolje i sinoć na misi uočnici svetkovine Velike Gospe. Misno slavlje predvodio je generalni vikar Šibenske biskupije mons. Marinko Mlakić.

 

Velika Gospa ili svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije, ujedno je i državni blagdan, koji se obilježava 15. kolovoza kad diljem Hrvatske vjernici hodočaste u marijanska svetišta. Velika Gospa je blagdan kad se katolički vjernici prisjećaju dogme svoje vjere: da je Blažena Djevica Marija dušom i tijelom po završetku svoga zemaljskog života uznesena u slavu neba u društvo sa svojim uskrsnulim sinom Isusom Kristom. To je, kako vjeruju katolici, završnica njezina Bogu predanog života, vrhunac i cilj kojem je okrenuta svaka ljudska egzistencija.

FOTO:Facebook Šibenske biskupije
 

Iz kategorije: Vijesti