Datum objave: 12. Kolovoz 2019

Unatoč većim kaznama Nijemac je na A1 vozio oko 230 km/h i platio 4 500 kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Nemali broj vozača i dalje vozi na cestama u Šibensko - kninskoj županiji brže nego što smiju unatoč tomu što je početkom kolovoza počela primjena novog, strožeg zakona o sigurnosti u prometu. Od 300 kontroliranih vozača njih trećina je vozila brže nego što je bilo dopušteno. Ovotjedni rekorder je 36-godišnji Nijemac koji je na A1 upravljao osobnim automobilom Audi brzinom od 229 km/h njemačkih registracijskih oznaka. Vozaču je na mjestu prekršaja naplaćena novčana kazna u ukupnom iznosu od 4 500 kuna.

 

Policija je danas obavijestila da će se od danas 12. do 18. kolovoza na šibenskom području provoditi cilja akcija usmjerena na nadzor brzine, i da ih ujedno upozoravate, da brzinu kretanja svojih vozila prilagode osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, gustoći prometa, poštujući propisana ograničenja brzine i tako doprinesu svojoj sigurnosti, kao i sigurnosti ostalih sudionika u prometu.

 

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u razdoblju od 5. do 11. kolovoza na našem području se ukupno dogodilo 47 prometnih nesreće, od kojih 17 s ozlijeđenim osobama, od čega su 4 osobe zadobile teške, a 16 osoba lakše tjelesne ozlijede, i 30 prometnih nesreće s materijalnom štetom.

 

Od ukupnog broja prometnih nesreće njih 8 se dogodilo na području Šibenika, i to 2 s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe zadobile lakše tjelesne ozlijede i 6 nesreća s materijalnom štetom.

 

Kao uzrok nesreća se javlja nepropisna brzina - 6, prednost prolaska - 9, vožnja na nepropisnoj udaljenosti - 5, nepropisno skretanje - 7, nepropisna vožnja unazad - 4, nepropisno uključivanje - 4, nepropisno kretanje - 7, te ostalo – 5, a gledajući prema danima za isto razdoblje u ponedjeljak su se dogodile 4 prometne nesreće, utorak 7, srijedu 12, četvrtak 5, petak 9, subotu 6 te u nedjelju 4.

 

U promatranom vremenu je protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno poduzeto 380 mjera, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (101), nepropisno uključivanje isključivanje (62), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (24), sigurnosni pojas (47), zaštitna kaciga (12), i tako dalje, a ujedno je iz prometa isključena 45 vozača i 6 vozila. 

Iz kategorije: Vijesti