Datum objave: 08. Kolovoz 2019

Policija privela dvojicu kradljivaca na vodičkom području, puno su toga ukrali turistima

Policija privela dvojicu kradljivaca na vodičkom području, puno su toga ukrali turistima
Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog sumnje da je počinio 13 teških krađa, od kojih jedna u pokušaju te jednu krađu, policija je nakon kriminalističke obrade u Policijskoj postaji Vodice kazneno je prijavljen 23 - godišnji mladić dok je 30-godišnjak osumnjičen za sedam teških krađa počinjenih zajedno s prvoosumnjičenim i to sve na štetu hrvatskih stranih državljana koji su boravili na području Vodica, priopćila je danas PU šibensko - kninska.

 

"Operativnim radom na terenu policijskih službenika poduzetim zbog učestalih krađa 5. kolovoza oko 19.30 sati u Vodicama, ispred hotela u kojemu su zabilježene provalne krađe,zatečeni su osumnjičeni, koje se, prema do tada prikupljenim saznanjima, dovodilo u vezu s tim kaznenim djelima. Osumnjičeni su uhićeni i dovedeni u Policijsku postaju Vodice te je kriminalističkim istraživanjem utvrđena osnovana sumnja da je osumnjičeni 23-godišnjak u razdoblju od 31. srpnja do 3. kolovoza u šest navrata u Jezerima, Srimi, Vodicama i Zatonu provaljivao u kuće, apartmane i stanove iz kojih je oukrao novac i nakit i pri tom oštećenima pričinio štetu veću od 70.000 kuna.
Nadalje, tim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni 23-godišnjak i osumnjičeni 30-godišnjak između 4.i 5. kolovoza na području Vodica zajedno provaljivali u kuće, hotelske sobe i apartmane i krali novac, nakit i osobne stvari i pri tom oštećenima pričinili štetu veću od 55.000 kuna", kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko - kninske.

 

Tijekom kriminalističkog istraživanja po nalogu Županijskog suda u Šibeniku pretražena je hotelska soba koju su koristili osumnjičeni i osobni automobil te je,između ostalog, pronađen i oduzet novac i nakit za koji je utvrđeno da je ukraden.

 

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.
 

Iz kategorije: Vijesti