Datum objave: 07. Kolovoz 2019

Koliko će ih još biti: Policija obradila još jedna slučaj prevare na štetu Jadranske banke

Diana Ferić
Diana Ferić

 Još jedan slučaj prevare na štetu bivše Jadranske banke obradio je Odjel gospodarskog kriminaliteta Službe kriminalističke policije. Dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom osumnjičenim za prijevaru u gospodarskom poslovanju jer je kao vlasnik i odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu, s ciljem da sebi, odnosno svojoj tvrtki pribavi protupravnu imovinsku korist, 2.veljače 2017.g. otvorio transakcijski račun na ime svoje tvrtke u oštećenoj banci.

 

Tom prilikom je zatražio u ime i za tvrtku izdavanje maestro chip kartice te kartice za prijavu na internet bankarstvo. Nakon toga je u razdoblju od 15. do 17. ožujka 2017.godine, u vremenu kad banka ne provodi transakcije po računu, zbog nepostojanja on-line sustava pa se transakcije knjiže nekoliko dana kasnije od stvarne transakcije, u pet navrata podigao gotovinu na bankomatima i gotovinu na terminalima poštanskih ureda u zemlji Zadavao je i naloge u aplikaciji mobilnog bankarstva, a da za navedene transakcije nije imao pokrića, odnosno novčanih sredstava na računu svoje tvrtke.

 

"Na opisani način osumnjičeni je protupravno prisvojio novčani iznos od najmanje utvrđenih 40.287,00 kuna, za koji iznos je oštetio banku iz Šibenika. Protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnijeta kaznena prijava, kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko - kninske.

Ta je policijska uprava kriminalistički do sada obradila više slučajeva prevare Jadranske banke po isto principu, ali nema informacija o tomu kako su prevaranti znali za "rupu" u računalnom sustavu odnosno kada točno on line sustav nije radio. 
 

Iz kategorije: Vijesti